Antena 3 CNN Politică PNL neagă blatul cu PSD pentru alegerile în două tururi

PNL neagă blatul cu PSD pentru alegerile în două tururi

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a negat existența unui pact între Ludovic Orban și Marcel Ciolacu, pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin și a afirmat că nu este exclus ca Guvernul să își asume răspunderea pe acest proiect.

PNL neagă blatul cu PSD pentru alegerile în două tururi
Sursa foto: Foto: Virgil Guran/Facebook
03 Feb 2020   •   13:16

”Vă dați seama că nu poate să existe o înțelegere vreodată între Marcel Ciolacu și Ludovic Orban. Noi ne-am exprimat foarte clar că ne dorim alegerea președintelui CJ din rândul consilierilor. Am discutat și cu parte dintre partenerii noștri. Mergem pe această idee foarte clar. Nu se știe dacă la un moment dat nu se va ajunge la asumarea răspunderii pe această problemă. Nici vorbă de vreo înțelegere”, a spus liderul PNL, la Antena 3.

Citește și: Orban și Ciolacu, pact de ultimă oră! Scenariul exploziv care răstoarnă toate calculele privind alegerea primarilor în două tururi

Liderul PNL susține că parlamentarii liberali vor vota la vedere, în plenul Parlamentului, la moțiunea de cenzură, semn că PNL își păstrează angajamentul de a susține alegerile în două tururi de scrutin.

Surse din fruntea PSD vorbesc despre un scenariu exploziv privind alegerea primarilor. Ludovic Orban ar fi renunţat deja la ideea de alegeri in două tururi şi ar fi bătut palma cu Marcel Ciolacu pentru ca edilii să fie aleşi intr-un singur tur. 

În schimbul acestui aranjament, PSD va sprijini organizarea alegerilor anticipate.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Marcel Ciolacu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close