Antena 3 CNN Politică PNL negociază cu Traian Băsescu o fuziune - surse

PNL negociază cu Traian Băsescu o fuziune - surse

PNL negociază cu Traian Băsescu o fuziune - surse
Sursa foto: foto: Agerpres
01 Aug 2017   •   10:38

Cu parlamentarii în vacanţă nu înseamnă că nu se face politică. Deja apar informații că PNL negociază cu PMP pentru o colaborare parlamentară și chiar o fuziune. Dar nici celelalte partide nu stau cu mâinile în sân cu toate că încă e vacanţă parlamentară.

În partidul fostului președinte Traian Băsescu deja e scandal imens după ce au apărut zvonuri că mai mulți parlamentari ar negocia cu liberalii lui Ludovic Orban o colaborare în Parlament. Negocierile au fost dezvăluite de fostul parlamentar al partidului Gelu Vișan. De altfel, nu e pentru prima dată când apar zvonuri despre o eventuală fuziune între cele două partide.

În momentul de față Partidul Mișcarea Populară are 25 de parlamentari. 8 senatori și 17 deputați iar cei care și-ar dori să plece la PNL sunt cei nemulțumiți de stilul discreționar și autoritar în care a conduce Traian Băsescu. Doar că liberalii au o condiție. Sunt dispuși să colaboreze cu PMP dar nu și cu Traian Băsescu.

Astfel, PMP-iștii trebuie să se descotorosească de fostul președinte. Însă, varianta care îi convine cel mai mult lui Ludovic Orban este cea în care parlamentarii lui Traian Băsescu ar migra spre PNL, care în momentul de față are 99 de parlamentari. 69 de deputați și 30 de senatori.

Însă, nici liberalii nu stau liniștiți cu cei de la ALDE, care încearcă să le rupă din partid. Discuții au fost chiar și la moțiunea de cenzură când cei din partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu anunțau că cel puțin 7 parlamentari liberali vor dezerta pentru a se înscrie în ALDE. Nu s-a întâmplat atunci, dar nici negocierile nu s-au încheiat.

Ar însemna un câștig major pentru ALDE care mai are 24 de parlamentari după ce, tot la moțiunea de cenzură, a rămas fără 6 deputați.

Nici liderul PSD Liviu Dragnea nu doarme liniștit din cauza fostului președinte al PSD Victor Ponta, care încearcă să convingă parlamentari social democrați să îl urmeze într-o nouă construcție politică. Și există zvonuri că sunt cel puțin 10 senatori și deputați care ar fi dispuși să-l părăsească pe Liviu Dragnea care în momentul de față se bazează pe 152 de deputați și 67 de senatori.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close