Antena 3 CNN Politică PNL nu renunţă la portofoliul Justiţiei. Antonescu: Miercuri desemnăm un nou ministru

PNL nu renunţă la portofoliul Justiţiei. Antonescu: Miercuri desemnăm un nou ministru

PNL nu renunţă la portofoliul Justiţiei. Antonescu: Miercuri desemnăm un nou ministru
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Apr 2013   •   14:05
UPDATE 14.00 -  Preşedintele PNL, Crin Antonescu a anunţat, marţi, că liberalii nu vor renunţa la portofoliul Justiţiei şi că mâine va fi desemnat un nou ministru la conducerea Ministerului Justiţiei.

"În nume personal, vă pot spune că PNL îşi va asuma în continuare Ministerul Justiţiei şi va face o propunere pentru acest portofoliu. Decizia finală aparţine BPN", a declarat Crin Antonescu pentru "Gândul".

ŞTIREA INIŢIALĂ
12.20
Conducerea PNL se va reuni, miercuri, de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, unul dintre subiecte fiind nominalizarea pentru portfoliul Justiţiei, au declarat surse liberale, citate de Mediafax.

Şedinţa conducerii PNL era programată pentru această săptămână, forul întrunindu-se o dată pe lună conform noului Statut adoptat de Congresul PNL.
   
Plenul Senatului a aprobat, în 26 martie, numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la Curtea Constituţională, mandat care va începe în luna iunie. Urmare a deciziei Senatului, Mona Pivniceru a demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei, în care era susţinută de PNL.
   
Conform înţelegerilor din USL de la formarea Guvernului, portofoliul Justiţiei revine liberalilor. Însă, după demisia Monei Pivniceru, premierul Victor Ponta a preluat conducerea MJ ca interimar, propunându-şi să rezolve problema numirii procurorului general şi a şefului DNA.
   
Liberalii sunt nemulţumiţi de faptul că premierul Ponta ar putea-o desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA.
   
Victor Ponta ar urma să facă marţi anunţul privind propunerile sale pentru cele două funcţii, după discuţia cu secţia de procurori a CSM, care are loc la ora transmiterii acestei ştiri, care va fi urmată şi de o discuţie a premierului cu preşedintele Traian Băsescu.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close