Antena 3 CNN Politică PNL numeşte un nou ministru al Justiţiei. Cine sunt favoriţii pentru acest portofoliu

PNL numeşte un nou ministru al Justiţiei. Cine sunt favoriţii pentru acest portofoliu

PNL numeşte un nou ministru al Justiţiei. Cine sunt favoriţii pentru acest portofoliu
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Apr 2013   •   09:28

Liberalii decid astăzi cine va fi noul ministrul al Justiţiei. Surse apropiate partidului spun că favoriţii pentru fotoliul de la Justiţie sunt Victor Ciorbea, Norica Nicolai, Renate Weber sau Corneliu Bârsan.

"Ministru tehnocrat sau nu, răspunderea este tot politică, pentru că este un membru din Guvern şi pentru că are de luat nişte decizii pentru care există responsabilitate politică", a afirmat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a anunţat, marţi seară, că partidul are deja un nume pregătit pentru funcţia de ministru al Justiţiei, punctând că o decizie finală în acest sens va fi luată de liberali în şedinţa de miercuri a biroului politic.

"Mâine, noi avem o şedinţă de birou politic, având situaţia creată astăzi, evident că vom lua în discuţie şi vom decide care este propunerea noastră pentru acest minister. Când va deveni persoana propusă ministru, nu mai depinde de noi. După ce luăm noi o decizie, liberalii, evident că trebuie să discutăm cu premierul. Mai departe, vedem cum merge această poveste. Noi trebuie să luăm o decizie. Avem un om pregătit şi nu vă pot spune în acest moment cine va fi acea persoană", a declarat Antonescu la un post de televiziune.

De ce a renunţat Ponta la nominalizările de la Parchete

În prezent, premierul Victor Ponta deţine interimatul la Ministerul Justiţiei, după ce Mona Pivniceru a demisionat din funcţie, ca urmare a faptului că începând din luna iunie va fi judecător al Curţii Constituţionale.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close