Antena 3 CNN Politică PNL, mesaj ironic pentru Ludovic Orban, după ce acesta și-a lansat un nou partid

PNL, mesaj ironic pentru Ludovic Orban, după ce acesta și-a lansat un nou partid

PNL a reacționat după ce Ludovic Orban și-a lansat noul partid de centru-dreapta numit Forța Dreptei. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat că liberalii nu sunt interesaţi de noul partid anunţat de fostul lider liberal.

PNL, mesaj ironic pentru Ludovic Orban, după ce acesta și-a lansat un nou partid
Sursa foto: Facebok/Ludovic Orban
de Gabriel Dano    |    14 Dec 2021   •   19:54

„Nu suntem deloc interesaţi de acest nou partid al domnului Orban, cum la fel nu cred că ar fi românii interesaţi despre acest subiect. În altă ordine de idei, domnul Orban şi colegii dânsului care astăzi înfiinţează acest partid nou e bine de menţionat că au ajuns în Parlament prin munca şi pe listele PNL.

După ce domnul Orban a pierdut alegerile, a plecat din partid şi avem mari semne de întrebare că ar avea acelaşi succes pe care l-a avut, dacă s-ar prezenta singur în alegeri cu noul partid. Au mai existat episoade de genul acesta.

O să dau un singur exemplu, al domnului Tăriceanu. Probabil că şi acest episod va avea acelaşi deznodământ", a declarat Ionuţ Stroe pentru Agerpres.

Ionuț Stroe a vorbit și despre viitoarele demisii din partid anunțate de Ludovic Orban.

„Nu am niciun fel de opinie în legătură cu anunţul domnului Orban, poate să susţină orice, până la urmă fiecare suntem liberi, conform Constituţiei, să ne asociem în fel de fel de formaţiuni politice şi în grupuri de anumite interese socio-profesionale", a mai spus Ionuț Stroe.

Ludovic Orban a depus actele pentru înființarea unui noi partid politic

”Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru dreapta. Am luat această decizie în primul rând pentru că este o obligație democratică și o obligație morală de a continua să reprezentăm cetățenii românii care și-au pus încrederea în noi.

Este o necesitate politică pentru că astăzi, în România, nu există nicio formațiune politică cu adevărat de centru dreapta, care să aibă la bază valori, principii de dreapta pentru a putea să îi reprezinte pe cei din România corectă.

Numele formațiunii politice pe care l-am convenit este un nume care va fi valabil până la organizarea congresului partidului, dar numele pe care îl vom avea este Forța Dreptei. Este și numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL.

Acest nume al Forței Dreptei este, de fapt, un angajament din partea noastră să punem în practică programul de dezvoltare, de modernizare, de reformă, de creștere a calității serviciilor către cetățeni, de asigurare a egalității de șanse și a drepturilor și libertăților fundamentale a cetățenilor români.

Doctrina partidului nostru este o sinteză modernă a ideilor, valorilor, principiilor și soluțiilor validate de timp”, a declarat Orban.

Ludovic Orban a demisionat din PNL pe 23 noiembrie.

„Demisia nu este un sfârșit, este un început, nu mă las oricâte aluzii am auzit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni cu onoare”, a declarat atunci Ludovic Orban.

Până acum el a fost urmat de 15 senatori şi deputați.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close