Antena 3 CNN Politică PNL şi-a pregătit deja strategia pentru eventualitatea unei demiteri. Ce va face preşedintele Iohannis

PNL şi-a pregătit deja strategia pentru eventualitatea unei demiteri. Ce va face preşedintele Iohannis

PNL şi-a pregătit deja strategia pentru eventualitatea unei demiteri: liberalii vor cu orice preţ alegeri anticipate odată cu localele şi îl vor propune din nou pe Ludovic Orban pentru postul de premier, pentru a fi siguri că va fi respins de două ori de Parlament. 

PNL şi-a pregătit deja strategia pentru eventualitatea unei demiteri. Ce va face preşedintele Iohannis
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    05 Feb 2020   •   10:35

În faţa presei, liberalii spun că moţiunea nu va trece, însă au fost multe discuţii în spatele uşilor închise, pentru a se pune la punct strategia pentru alegerile anticipate.

Dacă va trece miercuri moţiunea de cenzură, primul pas îl va face Klaus Iohannis şi va înainta un nume de premier care să pice de două ori în Parlament. Acesta este Ludovic Orban. Astfel, liberalii forţează mâna PSD să îl respingă pe Orban. 

Un alt pas pe care liberalii l-au făcut a fost să înceapă negocierile cu social-democraţii pe anticipate. PSD doreşte alegeri anticipate şi vor ca acestea să se suprapună cu localele, deşi ştiu că nu e constituţional să organizeze în aceeaşi zi două tururi de scutin.

De aceea, potrivit surselor Antena 3, se merge pe ideea organizării celor două tururi de scrutin în acelaşi week-end. În ce priveşte data, se ia în calcul week-endul cu 30-31 mai, dar mai plauzibilă pare varianta 20-21 iunie şi o altă variantă ar fi 13-14 iunie.

Miercuri, va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Votul va stabili şi dacă primarii vor fi aleși într-un singur tur sau două tururi, după ce guvernul şi-a asumat răspunderea pe acest proiect.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close