Antena 3 CNN Politică PNL şi PC ar putea înregistra luni la tribunal Alianţa de Centru Dreapta

PNL şi PC ar putea înregistra luni la tribunal Alianţa de Centru Dreapta

PNL şi PC ar putea înregistra luni la tribunal Alianţa de Centru Dreapta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Ian 2011   •   18:19

PNL şi PC ar putea înregistra luni la tribunal Alianţa de Centru Dreapta, după ce va fi validată de forurile de conducere ale celor două partide. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că în România este nevoie de orice mişcare politică pentru a pune capăt dictaturii portocalii, iar alianţa cu Particul Conservator trebuie să fie una de durată care să dezvolte proiecte credibile în România.

Preşedintele PNL spune că alianţa cu conservatorii nu vizează împărţirea unor posturi şi nici câştiguri electorale, ci îndepărtarea regimului democrat liberal. Iar pentru asta e necesară coagularea forţelor din opoziţie.

Celălalt lider al opoziţiei, Victor Ponta doreşte ca PSD şi Alianţa de centru dreapta PNL-PC să pună bazele unei colaborări de lungă durată, până cel puţin în 2019. Agenda 2019, publicată de Victor Ponta, prevede ca cele trei partide de opoziţie să pună bazele juridice ale unei platforme politice comune.

„În ultimele săptămâni, am avut multe discuţii cu Crin. Am lasat la o parte amandoi orgoliile şi suspiciunile (..) şi cel puţin din punctul meu de vedere, rezultatul a fost excepţional. (...) Refuz să cred că două forţe politice atât de importante nu pot găsi o bază comună pe care nu doar să distruga ceva - sistemul pedelist băsescian - ci şi să construiască un nou model de societate, atât de necesar azi pentru România“, scrie Ponta pe blogul său.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, spune că o colaborare între PNL-PC şi PSD a intrat de la început în planurile Alianţei de Centru-Dreapta.

Liderii Partidului Conservator vor discuta cu condicerile PNL şi PSD la începutul săptămânii viitoare.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close