Antena 3 CNN Politică PNL Sibiu va afişa un "panou al ruşinii" cu pozele parlamentarilor care nu au votat pentru moţiune

PNL Sibiu va afişa un "panou al ruşinii" cu pozele parlamentarilor care nu au votat pentru moţiune

PNL Sibiu va afişa un "panou al ruşinii" cu pozele parlamentarilor care nu au votat pentru moţiune
16 Iun 2010   •   22:23

Fotografiile parlamentarilor PDL din judeţul Sibiu care au votat împotriva moţiunii de cenzură vor fi afişate pe un "panou al ruşinii" de către liderul filialei PNL din Sibiu, Mircea Cazan. Acesta a precizat că le cere celor patru parlamentari  să le explice sibienilor de ce i-au "minţit" în campaniile electorale. Acţiunea liberalului nu este tocmai una singulară. La scurt timp după votul pe moţiunea de cenzură, în timpul căreia a fost creată o "Listă a ruşinii" similară, pe Internet a apărut un site în care pot fi identificaţi toţi cei care au votat împotriva căderii Guvernului.

Cei patru parlamentari PDL de Sibiu care vor apărea pe "panoul ruşinii" sunt Ion Ariton, Cornel Ştirbeţ, Raluca Turcan şi Gheorghe Roman.

"Ţoţi sibienii vor putea vedea la sediul PNL din municipiu şi la sediile cabinetelor parlamentare un panou al ruşinii, cu fotografiile celor patru parlamentari PDL, Ariton, Ştirbeţ, Turcan şi Roman, în dreptul cărora se va afişa mesajul Aici sunt banii dumneavoastră!. Marţi, în Parlament, opoziţia a întocmit un panou al ruşinii, cu fotografiile tuturor deputaţilor şi senatorilor care au votat contra populaţiei. Preluând modelul, la Sibiu, acolo unde PDL s-a lăudat că  Băsescu ar avea un fief, vom afişa panourile ruşinii ca lumea să ştie adevărul, să ştie ce a votat în 2008", susţine Mircea Cazan într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

Liberalul le cere parlamentarilor sibieni care au votat contra moţiunii să le explice public sibienilor "de ce i-au minţit" în campania parlamentară din 2008 şi în campania prezidenţială din 2009.

"Eu nu am putut să votez tăierea pensiei mamei mele, nici a salariilor prietenilor, vecinilor, dar mai ales tăierea din banii munciţi de sibienii care m-au votat. Le cer public celor patru parlamentari să le explice sibienilor de ce i-au minţit în urmă cu doi ani, în urmă cu un an şi de ce acum au votat contra lor", susţine Mircea Cazan.

"Sunt alături de pensionarii sibieni, de toţi salariaţii care muncesc, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat. Sunt mai ales alături de şomerii indemnizaţi sau nu. Dar trebuie să ştiţi dragi sibieni că aţi votat să aveţi pensii mai mici, salarii mai mici, ajutoare de şomaj mai mici. Aţi votat în 2008 cu Ariton, Ştirbeţ, Turcan şi Roman şi aţi votat în 2009 cu Băsescu. Acum a venit timpul să vă treziţi la realitate", mai precizează Cazan.

"Lista ruşinii", din Parlament pe Internet 

În timp ce parlamentarii îşi exprimau, marţi, opţiunea cu privire la moţiunea de cenzură depusă la adresa Guvernului Boc, mai mulţi senatori şi deputaţi din Opoziţie s-au adunat în apropierea urnelor de vot şi au participat la întocmirea unei "liste a ruşinii". A fost vorba despre mai multe panouri pe care au fost lipite, pe rând, fotografiile fiecărui parlamentar care a votat împotriva moţiunii de cenzură.

O listă similară celei făcute în Parlament a apărut şi în mediul online, sub forma unei pagini de Internet. Pe adresa lista-rusinii.com se află fotografiile tuturor parlamentarilor care au votat împotriva moţiunii sau care s-au abţinut de la vot, opţiunea din urmă fiind considerată de realizatorii site-ului drept un vot acordat împotriva documentului depus de membrii Opoziţiei.

Lista de pe Internet este deschisă cu mesajul "Ei sunt cei care ne-au condamnat bunicii, parinţii şi familiile la sărăcie şi mizerie...ei le-au semnat condamnarea la o viaţă şi mai grea!". Prima fotografie din listă îi înfăţişează pe preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc în timp ce se îmbrăţişează.

Prin selectarea fotografiilor fiecărui parlamentar aflat în lista online a "ruşinii", utilizatorii sunt redirecţionaţi către paginile oficiale de Internet ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, unde pot afla detalii despre activitatea parlamentară a acestora.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: parlament motiune cenzura vot Sibiu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close