Antena 3 CNN Politică PNL: Sprijinim acciza, dacă banii merg la autostrăzi

PNL: Sprijinim acciza, dacă banii merg la autostrăzi

PNL: Sprijinim acciza, dacă banii merg la autostrăzi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Mar 2014   •   17:56

PNL va continua să susţină acciza pe combustibil numai dacă banii vor fi alocaţi pentru infrastructură şi autostrăzi. Preşedintele liberal Crin Antonescu a avertizat că dacă banii vor merge la clientela politică, îşi vor retrage sprijinul pentru majorarea accizei.

 
"În condiţiile în care acciza avea o destinaţie precisă şi oficială, noi continuăm să o acceptăm, să o susţinem. Dacă banii nu sunt destinaţi obiectivului anunţat, ci acelui loc general în care prioritatea e clientela politică, nu mai susţinem această măsură", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Declaraţia lui Antonescu a fost prezentată miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Victor Ponta a anunţat astăzi că acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie, iar Guvernul va introduce şi un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecţi, neimplicaţi în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă acestei accize.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis ieri o scrisoare premierului Victor Ponta în care relua cererea privind renunţarea la creşterea anunţată a accizei la carburant.
 
Şeful statului a menţionat că măsura ar genera o presiune mult prea mare şi inutilă asupra mediului economic şi asupra consumatorului.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close