Antena 3 CNN Politică PNL, tot mai aproape de o majoritate în Parlament. Kelemen Hunor susține organizarea alegerilor parlamentare anticipate înainte de locale

PNL, tot mai aproape de o majoritate în Parlament. Kelemen Hunor susține organizarea alegerilor parlamentare anticipate înainte de locale

Kelemen Hunor a anunțat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare și i-a spus că susține organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale.

PNL, tot mai aproape de o majoritate în Parlament. Kelemen Hunor susține organizarea alegerilor parlamentare anticipate înainte de locale
30 Dec 2019   •   14:49

Kelemen Hunor a afirmat că din anul 2012 suntem constant într-o situație de instabilitate politică guvernamentală.

„Eu am vorbit cu domnul Ludovic Orban acum câteva zile, înainte de a închide sesiunea parlamentară și i-am spus că din punctul meu de vedere, organizarea alegerilor anticipate se poate face înainte de locale, cu două săptămâni, cu trei săptămâni, cu o săptămână, în funcție de calendar și eu susțin organizarea alegerilor anticipate, din mai multe motive”, a afirmat Kelemen Hunor, luni, la RFI.

El a mai precizat că de șapte ani și jumătate România trece printr-o situație de instabilitate guvernamentală și ar fi bine să fie încheiată această perioadă prin organizarea alegerilor anticipate.

„Din 2012, de când a picat Guvernul Ungureanu, de mai bine de șapte ani și jumătate, suntem permanent într-o instabilitate politică guvernamentală. Am avut nouă guverne din 2012. Nu poți să proiectezi, nu poți să execuți un program de guvernare, când se schimbă guvernele așa repede. Am avut vreo trei-patru guverne Ponta, apoi Cioloș, apoi Grindeanu, Tudose, Dăncilă și acum Orban. Ar trebui să închidem cât mai repede această instabilitate guvernamentală și de aceea sigur că am câștiga mai mult de jumătate de an, dacă am reuși să organizăm alegerile anticipate undeva înainte de locale. Astea sunt argumentele mele, ca să închidem această perioadă și să încercăm să facem proiecte pe termen mediu și lung”, a conchid președintele UDMR.

PNL poartă discuții cu liderii partidelor politice pentru a sprijini organizarea alegerilor anticipate

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în timpul unei vizite în județul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile așteptate de oameni”.

Acesta nu a precizat o dată la care ar putea fi declanșate alegerile anticipate, dar a spus că PNL caută parteneri politici care să susțină acest demers. Potrivit șefului Executivului, este nevoie de „reîmprospătarea structurii Parlamentului”, astfel încât să se țină cont de „voința actuală a cetățenilor români”.
 

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor alegeri anticipate
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close