Antena 3 CNN Politică PNL va depune plângere penală împotriva ministrului Meleşcanu pentru votul în diaspora

PNL va depune plângere penală împotriva ministrului Meleşcanu pentru votul în diaspora

PNL va depune plângere penală împotriva ministrului Meleşcanu pentru votul în diaspora
Sursa foto: Foto: Teodor Melescanu/ Facebook
de S.T.    |    28 Mai 2019   •   17:49

PNL solicită demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi anunţă că va depune miercuri o plângere penală împotriva acestuia, pe motiv că reprezentantul MAE „se face vinovat de boicotarea, blocarea românilor” de a vota în străinătate la alegerile europarlamentare şi la referendum.

„La urne în diaspora s-au prezentat 386.000 de români, în afara secţiilor de vot au rămas 120.000 de români. Estimările sunt că, în cazul în care funcţiona cum trebuie procesul electoral, am fi avut între 700.000 şi 1.000.000 de voturi. (...) Rezultatele ne arată că PNL şi a doua forţă politică a opoziţiei au luat 85% din voturile diasporei, iar acest lucru este cât se poate de clar că a dus la blocarea cu premeditare a procesului electoral. E inadmisibil ca după patru ani şi jumătate de când am întâmpinat aceleaşi probleme pentru 340.000 de români atunci să se întâmple exact la fel, acţiunea fiind premeditată de către Guvernul condus de acelaşi PSD, de către MAE condus, din păcate, de acelaşi personaj sinistru care atunci a blocat votul românilor. Nu au nicio scuză pentru blocarea votului şi revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Anunţăm depunera unei plângeri penale împotriva lui Teodor Meleşcanu, cel care se face vinovat de boicotarea, blocarea românilor şi de o ruşine imensă făcută României. (...) Sunt oameni bătuţi, umiliţi, luaţi cu carabinieri, cu poliţia naţională, cu jandarmeria, oameni loviţi de către jandarmeria din Olanda, oameni care au fost luaţi pe sus din secţiile de vot din Italia, Franţa, Olanda, Germania, Spania sau Marea Britanie”, a spus Rareş Bogdan, la finalul Biroului Executiv Naţional al PNL. 

Liberalii mai solicită şi deblocarea iniţiativei legislative introduse de PNL cu privire la votul prin corespondenţă şi votul electronic.

Citiți și:

Teodor Meleșcanu: Nu mi-a cerut nimeni demisia

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close