x close

PNL se abține de la votul de învestire a Guvernului. Raluca Turcan: „Eu mizez pe cartea sincerităţii!”

de A.M.P    |    14 Feb 2020   •   09:56
PNL se abține de la votul de învestire a Guvernului. Raluca Turcan: „Eu mizez pe cartea sincerităţii!” 482 Foto: gov.ro

Parlamentarii liberali se vor abţine de la votul de învestire a Guvernului, a afirmat vicepremierul Raluca Turcan, adăugând că PNL a anunțat „cât se poate de sincer şi oamenilor şi celor din Parlament că altfel nu putem ajunge la alegeri anticipate”.

"În momentul în care am decis să intrăm în procedura de alegeri anticipate, Guvernul propus trebuie să fie respins de două ori în Parlament, aşadar, votul pe care ni-l dorim în Parlament este acela de respingere a actualului Guvern, în condiţiile în care ţara este guvernată, noi fiind în continuare miniştri interimari. Momentul din Parlament dorim să îl folosim ca un moment de bilanţ, în primul rând şi de prezentare a priorităţilor pe care le putem urmări şi atinge şi pe termen scurt şi pe termen mediu. Cred că în Parlament miniştrii vor avea o bună ocazie să vorbească despre ce au făcut pe domeniile lor", a spus Raluca Turcan, la Digi 24.

Ea a explicat că parlamentarii liberali vor fi prezenţi în sală la şedinţa Parlamentului de învestire a Guvernului, dar nu vor vota.

"Nu vom vota împotrivă, ci nu vom participa la vot. Pentru învestirea unui guvern trebuie să se strângă un număr minim de 233 de voturi. Cine votează împotrivă sau nu votează deloc nu participă la crearea acelei majorităţi de votare a unui cabinet. Noi vom fi prezenţi şi nu vom participa la acest vot, ne vom abţine de la vot. Nu intrăm în cei 233 care trebuie strânşi pentru a învesti acest Guvern tocmai pentru că am declarat cât se poate de sincer şi oamenilor şi celor din Parlament că altfel nu putem ajunge la alegeri anticipate. Eu mizez pe cartea sincerităţii", a susţinut Turcan.

Raluca Turcan a replicat acuzaţiilor liderilor PSD potrivit cărora Guvernul Orban a fost destituit pe motive de incompetenţă, iar liberalii sunt puşi în penibil când nu-şi votează Executivul.

"Şi până la urmă cine strigă că suntem penibil, cine strigă incompetenţă, cine strigă diverse lucruri negative la adresa acestui guvern? Cei care trei ani de zile au avut ocazia să demonstreze ceea ce pot, au avut tot ce se putea în această ţară. Au avut majoritate în Parlament, control pe aproape toate instituţiile, inclusiv cele din justiţie, au avut un guvern abuziv care ar fi putut să decidă în şedinţe de guvern aproape orice. Faptul că acum clamează că în ajun de moţiune de cenzură ne-am pregătit temele pentru o bună guvernare pentru patru luni de acum înainte nu face decât să cadă, până la urmă, în capcana propriilor lor retorici. Evident că ei vor încerca să spună lucruri rele despre noi, noi, pe fond, în Parlament o să prezentăm ce am făcut în trei luni de zile şi, de asemenea, o să spunem de fiecare dată când avem ocazia care este unica soluţie pentru ca România să ajungă la alegeri anticipate şi oamenii înţeleg", a adăugat Turcan.

Joi, premierul desemnat Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor, la şedinţa de guvern, să se ridice "la înălţime" în cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament, programate pentru săptămâna viitoare, în vederea învestirii noului Guvern. Şedinţa Parlamentului pentru învestirea Guvernului Orban va avea loc în 24 februarie, iar în perioada 17-19 februarie miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

vot de investire guvern Raluca Turcan
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati