Antena 3 Politică PNȚCD a anunțat că o susține pe Viorica Dăncilă la prezidențiale

PNȚCD a anunțat că o susține pe Viorica Dăncilă la prezidențiale

18 Noi 2019   •   17:38
PNȚCD a anunțat că o susține pe Viorica Dăncilă la prezidențiale

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a menţionat luni, la Constanţa, că formaţiunea politică pe care o conduce susţine candidatura social-democratei Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale, argumentând decizia prin faptul că trebuie apărată democraţia.

"Transmit şi aici, la Constanţa, suportul nostru pentru candidatura doamnei Viorica Dăncilă pentru turul doi. Pe 2 noiembrie, la Bucureşti, a avut loc un Comitet Naţional de Conducere al PNŢCD, care a hotărât susţinerea candidatului PSD şi pentru turul unu, şi pentru turul doi, la alegerile prezidenţiale. De ce face PNŢCD acest lucru? De ce şi-a acordat susţinerea pentru candidatul PSD? La 30 de ani de la Revoluţie, avem de apărat în România, înainte de idei politice, programe politice, programe economice, avem de apărat democraţia", a declarat Pavelescu, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în comun de PNŢCD şi PSD Constanţa.

Referitor la colaborarea la nivel judeţean între PSD şi PNŢCD, liderul PSD Constanţa, Felix Stroe, a spus că este una politică, ambele partide mergând împreună şi la următoarele alegeri din 2020 - locale şi parlamentare.

"În ceea ce priveşte colaborarea la nivel judeţean între PSD şi PNŢCD, înseamnă o colaborare în plan politic, în sensul că vom merge împreună şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare, ne vom sprijini reciproc, vom face sondaje în localităţile noastre şi acolo unde constatăm că dânşii sunt mai bine poziţionaţi, vom sprijini, de ce nu, o candidatură PNŢCD, dânşii ne vor sprijini pe noi, o colaborare politică în adevăratul sens al cuvântului", a spus preşedintele PSD Constanţa.

Liderul PNŢCD a menţionat că, privind colaborarea cu PSD, aceasta a fost declarată în urmă cu un an şi jumătate.

"Colaborarea între cele două partide a fost declarată în urmă cu un an şi jumătate, la mitingul împotriva abuzurilor organizat de PSD. Încă de atunci s-a pus problema unei colaborări la nivel naţional şi, de ce nu, constituirea unei platforme politice pentru salvarea democraţiei. (...) Prin urmare suntem în curs de a realiza acest proiect. (...) Este pentru prima oară, în 30 de ani, când cele două partide, privite ca ireconciliabile, îşi dau mâna pentru salvarea democraţiei", a declarat Pavelescu.

Conform social-democratului Felix Stroe, în judeţul Constanţa sunt 48 de organizaţii ale PNŢCD, iar reprezentanţi judeţeni ai PSD au avut întâlniri cu cei ai ţărăniştilor.

Cu privire la şansele pe care PSD Constanţa i le acordă Vioricăi Dăncilă pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, Stroe a spus că acestea sunt unele "consistente".

Reprezentatul PNŢCD a fost întrebat care ar fi imaginea României cu Klaus Iohannis preşedinte, respectiv cu Viorica Dăncilă preşedinte. "Doamna Viorica Dăncilă şi-a dovedit profesionalismul când a deţinut preşedinţia Consiliului UE, o preşedinţie printre cele mai de succes din întreaga Uniune. (...) Imaginea cu Viorica Dăncilă ar fi foarte bună, este o femeie decentă, onestă, sinceră, o femeie care a dovedit ca prim-ministru că poate face lucruri şi găsi soluţii la probleme concrete, pe lângă un Klaus Iohannis care îşi plimbă costumul ca un mut şi în plan extern, la fel cum o face şi în plan intern. N-a făcut absolut nimic în calitate de şef al diplomaţiei româneşti, absolut nimic. În afară de a denigra România, de a decredibiliza propriul guvern şi propriul parlament, absolut nimic în cinci ani. De aceea nu doreşte o confruntare cu Viorica Dăncilă", a răspuns Aurelian Pavelescu.

Sursă: Agerpres
×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close