Antena 3 CNN Politică Reacţia PSD la acuzaţiile lui Florin Cîţu: "Plecați acasă!"

Reacţia PSD la acuzaţiile lui Florin Cîţu: "Plecați acasă!"

Războiul declaraţiilor pe tema datoriei externe a României şi ratingului de ţară continuă. Senatorul PSD Ștefan Radu Oprea îl acuză de minciună pe ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, şi îi cere să plece acasă dacă nu poate gestiona situaţia. 

Reacţia PSD la acuzaţiile lui Florin Cîţu: "Plecați acasă!"
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    20 Oct 2020   •   11:20

„M-am săturat de minciunile lui Cîțu! M-am săturat să văd un ministru incapabil cum încearcă disperat să scape de responsabilitatea ratingului de țară. Acum vine cu o fumigenă și, ce să vedeți, de vină este PSD pentru că dezbate noul program de guvernare. Nu, dle. Cîțu, de vină este guvernul pe care îl reprezentați și care s-a împrumutat fără măsură. Creșterea exorbitantă a datoriei, lipsa măsurilor care să sprijine economia și locurile de muncă sunt cauzele reale pentru care ratingul de țară este amenințat”, spune senatorul PSD Stefan Radu Oprea, într-o postare pe Facebook.

Criteriile pentru ratingul de ţară sunt capacitatea de plată a datoriilor, calitatea măsurilor luate, politica economică actuală, adică performanța guvernării Orban - mai afirmă social-democratul.

„Sunteți la guvernare de 11 luni, incapabili să gestionați treburile țării, preocupați doar ca alegerile generale să aibă loc cât mai repede, în detrimentul sănătății publice. Dle. Cîțu, am lăsat țara stabilă din punct de vedere economic, ratingul de țară a fost reconfirmat în ciuda declarațiilor panicarde pe care le făceați atunci din Parlament. Sunteți ministrul Finanțelor Publice și ar trebui să vă faceți treaba în conformitate cu fișa postului. Dacă nu puteți, plecați și lăsați locul unor oameni responsabili și profesioniști, care să gestioneze corect treburile țării”, conchide Oprea.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu datorie externa
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close