Antena 3 CNN Politică Cine sunt politicienii care ar putea scăpa de dosarele penale pentru abuz în serviciu

Cine sunt politicienii care ar putea scăpa de dosarele penale pentru abuz în serviciu

Mai mulţi politicieni de top se numără printre cei care ar putea scăpa de dosarele penale în cazul în care parlamentarii vor adopta pragul de 250.000 de lei pentru infracţiunea de abuz în serviciu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mar 2023   •   09:20

Fostul ministrul al Agriculturii, Adrian Chesnoiu este unul dintre politicienii de top care ar scăpa de dosarele penale, dacă legea care dezincriminează abuzul în serviciu ar fi adoptată cu pragul de 250 de mii de lei. Chesnoiu este acuzat că ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să furnizeze subiectele unui candidat.

Cel care a câştigat concursul a fost chiar persoana de încredere a ministrului, iar prejudiciul pe care procurorii îl estimează este de peste 50 de mii de lei. Acesta reprezintă salariile încasate de favoritul fostului ministru.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, ar scăpa şi el basma curată, din dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Prejudiciul este de doar 143 de mii de lei. Procurorii spun că Alexe ar fi detaşat ilegal o persoană pe funcţia de director al Şcolii Populare de Arte din Iaşi. Prejudiciul reprezintă banii încasaţi de protejatul său, în baza contractului de management interimar.

Petru Avram, fostul director al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, ar fi spălat de acuzaţii chiar şi în cazul în care abuzul în serviciu va fi dezincriminat sub prejudiciul de 9 mii de lei. Fostul director este acuzat că a detaşat muncitori şi utilaje pentru a lucra pe terenul său. Prejudiciul estimat de anchetatori este însă foarte mic. Puţin peste 2.500 de lei.

Citeşte şi: PSD și PNL vor susține pragul de 9.000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu, propus de Ministerul Justiției

Avram a devenit celebru după ce a angajat o fostă chelneriţă pe post de inginer la Administraţia Bazinală pe care o conducea. Prejudiciul în acest al doilea dosar depăşeşte 50.000 de lei.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close