Antena 3 CNN Politică Politikix. Iohannis și scandalul făcut la CSAT pe tema rectificării bugetare

Politikix. Iohannis și scandalul făcut la CSAT pe tema rectificării bugetare

Politikix. Iohannis și scandalul făcut la CSAT pe tema rectificării bugetare
09 Sep 2018   •   15:44

Klaus Iohannis n-a fost de acord cu rectificarea anunțată de Viorica Dăncilă. A făcut scandal în CSAT, s-a ridicat și i-a trimis înapoi să-și facă temele. 

„Am luat decizia să suspend şedinţa CSAT. Prin suspendarea şedinţei CSAT am dat posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare, să renunţe la aceste tăieri în zona securităţii naţionale”, a spus Iohannis. 

Doar 30 de minute. Atât a durat şedinţa CSAT în care trebuia să se avizeze rectificarea bugetară, o şedinţă pe care preşedintele a convocat-o, oricum cu o întârziere de 2 săptămâni de la data cerută de Guvern. Când a văzut Iohannis că Executivul condus de Dăncilă tot taie din bugetul SRIului peste 100 de milioane de lei, a făcut ce n-a mai făcut niciun preşedinte, niciodată.

Stenograma nu s-a desecretizat, dar nici Guvernul n-a ţinut cont de preşedinte. În următoarea şedinţă, Executivul a adoptat proiectul care sărăceşte serviciile. Supărat, Iohannis a chemat-o pe Dăncilă, la consultări. Asta, deşi se ştia că fix în acea zi, premierul e în Spania, la o întâlnire cu regele. În locul ei, la Cotroceni au mers şeful finanţelor, Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader. Când colo, ia-l pe Iohannis, de unde nu-i.

×
Subiecte în articol: Politikix Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close