Antena 3 CNN Politică Ponta a trasat direcţia de acţiune pentru PSD: Moţiune de cenzură şi intrare la guvernare numai după alegeri

Ponta a trasat direcţia de acţiune pentru PSD: Moţiune de cenzură şi intrare la guvernare numai după alegeri

Ponta a trasat direcţia de acţiune pentru PSD: Moţiune de cenzură şi intrare la guvernare numai după alegeri
Sursa foto: Victor Ponta
12 Mai 2010   •   17:37

Varianta alegerilor anticipate, promovată miercuri la şedinţa Comitetului Executiv Central al PSD, a fost înlocuită, la capătul a mai multor ore de dezbateri, cu alternativa intrării la guvernare doar după alegeri şi numai cu un program social-democrat. Propunerea, deja lăudată de liderul Victor Ponta în timpul discuţiilor, a fost votată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv Naţional, care au decis în acest sens ca parlamentarii partidului să iniţieze, în această sesiune legislativă, o moţiune de cenzură şi să accepte să guverneze numai după alegeri, anticipate sau la termen.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a prezentat în CExN, patru alternative politice pentru eventualitatea în care o moţiune de cenzură ar fi adoptată de Parlament. El a amintit că social-democraţii au pregătit textul unei moţiuni de cenzură şi o pot introduce, însă numai după ce CEX dă un vot clar asupra unor scenarii politice ulterioare unei adoptări a unei moţiuni de cenzură.

Iniţial, cele patru scenarii erau, în ordinea expusă pe ecran, următoarele : intrarea la guvernare alături de PDL, guvern de uniune naţională sau tehnocraţi susţinut în Parlament de PSD, solicitarea fermă ca PSD să propună viitorul premier împreună cu UDMR şi PNL, respectiv alegeri anticipate.

Prezentând cele patru opţiuni, Ponta a exclus însă două dintre ele şi a exprimat dubii asupra unei alteia, trasând deja membrilor CExN direcţia care trebuie să o ia votul lor.

Cum după aceea majoritatea covârşitoare a membrilor PSD care au luat cuvântul s-au pronunţat împotriva variantelor care implicau intrarea la guvernare fie cu PNL şi UDMR, fie cu PDL, alegerile anticipate au fost înlocuite cu intrarea la guvernare doar după alegeri, la termen sau anticipate, şi numai pe un program social-democrat. De altfel, celelalte trei variante de acţiune care au fost supuse votului nu au întrunit nici măcar un vot.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close