Antena 3 CNN Politică Ponta:Alegerile anticipate, absolut necesare în primăvara anului 2011, ca măsură de ieşire din criz

Ponta:Alegerile anticipate, absolut necesare în primăvara anului 2011, ca măsură de ieşire din criz

Ponta:Alegerile anticipate, absolut necesare în primăvara anului 2011, ca măsură de ieşire din criz
Sursa foto: Intact Images
12 Iul 2010   •   14:15

Alegerile anticipate ar fi absolut necesare în primăvara anului 2011, ca măsură de ieşire din criză, a declarat luni, preşedintele PSD, Victor Ponta, după şedinţa BPN al partidului. De altfel, PSD nu va intra la guvernare după alegeri, a atras atenţia Ponta, el respingând însă posibilitatea unei guvernări comune cu PNL.

"Soluţia pentru România o reprezintă reîntoarcerea la oameni, la un Guvern care să aibă legitimitate, nu să fie sprijinit cumpărând şi şantajând parlamentari", a spus Ponta.

El a arătat că strategia PSD privind declanşarea anticipatelor vizează în primul rând căderea Guvernului Boc.

"Cred că, dacă reuşim să avem 236 de parlamentari, iar în 60 de zile primul-ministru propus de preşedinte probabil va fi tot Boc - sau un Boc, tot un Boc - nu va obţine votul Parlamentului, trebuie să mergem la alegeri şi cred că în primăvara anului 2011 ar fi absolut necesar. Şi PSD nu vrea alegeri ca să venim la guvernare, ci ca să găsim o soluţie de ieşire din criză", a spus Ponta.

În schimb liderul PSD nu dă prea multe şanse unei guvernări în comun cu PNL. "Nu văd posibilă o guvernare comună cu PNL. Am toată convingerea că PNL este sigurul partid adevărat de dreapta şi are soluţii de dreapta. Oamenii trebuie să aleagă între ceea ce propunem noi şi ceea ce propun liberalii. Singurul lucru catastrofal e să rămâi pe mâna lui Băsescu, Boc, PDL, care nu au niciun fel de gândire, nici de stânga, nici de dreapta", a reiterat Ponta cele declarate cu câteva ore înainte la Antena 3.

El a precizat, pe de altă parte, că PSD va prezenta, în 16 octombrie, oferta sa de guvernare.

"Nu poţi să zici că mâine vii la guvernare, dacă nu vii să spui ce vrei să faci la guvernare", a motivat Ponta prezentarea ofertei de guvernare a PSD în toamnă.

Întrebat cum vede o eventuală suspendare a lui Traian Băsescu, în favoarea căreia s-a pronunţat deja liderul PNL, Crin Antonescu, Ponta a spus: "Haideţi să facem alegeri, să avem un Guvern legitim şi să încercăm să oprim pe cât posibil răul pe care îl face Traian Băsescu până când îşi va înceta mandatul".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close