Antena 3 CNN Politică Ponta: Am avut confirmarea că procedura demarată de ministrul Justiţiei e în sensul celor discutate cu Bruxelles-ul

Ponta: Am avut confirmarea că procedura demarată de ministrul Justiţiei e în sensul celor discutate cu Bruxelles-ul

Ponta: Am avut confirmarea că procedura demarată de ministrul Justiţiei e în sensul celor discutate cu Bruxelles-ul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Sep 2012   •   14:10

Premierul Victor Ponta a afirmat marţi că preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, i-a confirmat că procedura demarată de ministrul român al Justiţiei vizând numirea procurorului general şi a şefului DNA urmează un curs pozitiv.

"Am primit confirmarea faptului că procedura începută şi declanşată în mod public de către ministrul justiţiei, doamna Mona Pivniceru, privind selectarea transparentă şi propunerea pentru a ocupa funcţia de procuror general al României şi funcţia de procuror şef al DNA este exact în sensul celor discutate de mine cu preşedintele Barroso pe 6 iulie la Bruxelles şi că acest proces este în mod sigur văzut cu ochi foarte buni de către partenerii noştri europeni", a spus Victor Ponta.

Mandatul de şef al Parchetului General îndeplinit de Laura Codruţa Kovesi expiră la începutul lunii octombrie a acestui an.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, luni, după întrevederea cu premierul Victor Ponta, că Guvernul României trebuie să facă progrese în reformele structurale, restructurarea companiilor de stat şi reforma din sănătate fiind cruciale pentru sustenabilitatea pe termen lung a bugetului ţării.

Barroso a apreciat că cele 11 angajamente pe care i le-a cerut Guvernului de la Bucureşti au fost tratate serios şi îndeplinite.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close