Antena 3 CNN Politică Ponta: Am vorbit cu Băsescu la telefon, mi-a spus că vrea stabilitate. Sper ca Antonescu să nu retragă miniştrii din guvern

Ponta: Am vorbit cu Băsescu la telefon, mi-a spus că vrea stabilitate. Sper ca Antonescu să nu retragă miniştrii din guvern

Ponta: Am vorbit cu Băsescu la telefon, mi-a spus că vrea stabilitate. Sper ca Antonescu să nu retragă miniştrii din guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Feb 2014   •   15:47
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat miercuri, la Antena 3, că a avut o convorbire telefonică cu Traian Băsescu, în care şeful statului i-a cerut stabilitate.
 
Şeful Guvernului a precizat că el nu va demisiona din funcţia de premier dacă PNL se retrage, dar este gata să facă numirile miniştrilor, după ce, spune Ponta, a făcut deja mai mulţi paşi înapoi.
 
"Eu am dat mai mulţi paşi înapoi pentru păstrarea USL, inclusiv renunţând la ideea ca PC să aibă un vicepremier. Sunt gata să-i numesc pe cei patru miniştri", a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Mai mult, şeful PSD a precizat că el nu are nicio problemă cu Klaus Iohannis, aşa cum spune Antonescu, adăugând că el chiar l-a propus pe primarul Sibiului la Ministerul de Interne.
 
"Astăzi pot să-i numesc pe toţi cei patru, dacă Antonescu este de acord. Pot să-i numesc în frunte cu Iohannis, că am văzut că am vreo problemă cu Iohannis. Nu am niciun fel de problemă, astăzi îl numesc, am mai propus de trei ori numirea lui şi de fiecare dată am fost refuzat. Mi-a spus că nu este de acord să fie numiţi în formula actuală a Guvernului, ci să mergem la restructurare în Parlament şi după aceea să-i numim, însă restructurarea poate fi făcută doar printr-un acord al celor patru partide, pentru că mergi în faţa grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea", a precizat Ponta.
 
De asemenea, Ponta a spus că se va forma un alt guvern, numai în condiţiile în care Crin Antonescu va retrage luni miniştrii PNL, fapt pe care premierul nu îl doreşte.
 
Întrebat dacă va demisiona, aşa cum i-a cerut Crin Antonescu, în cazul în care se va restructura Guvernul, Ponta a spus că nu vrea să-i facă un bine preşedintelui Traian Băsescu.
 
"Dacă aş demisiona, de abia atunci înseamnă că şi eu, şi Antonescu îi vrem binele lui Traian Băsescu - o nouă nominalizare (pentru postul de prim-ministru-n.r.) ar face-o Traian Băsescu - categoric această variantă este exclusă. Nu se pune problema să-i dăm din nou dreptul lui Băsescu de a face o nominalizare", a afirmat premierul Victor Ponta.
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close