Antena 3 CNN Politică Ponta anunţă că va numi un alt membru al Guvernului la Sănătate, după expirarea interimatului

Ponta anunţă că va numi un alt membru al Guvernului la Sănătate, după expirarea interimatului

Ponta anunţă că va numi un alt membru al Guvernului la Sănătate, după expirarea interimatului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Oct 2012   •   20:40

Premierul Victor Ponta a anunţat că, la expirarea celor 45 de zile în care are dreptul să ocupe postul de ministru interimar al Sănătăţii, va desemna un alt membru al Guvernului să exercite această funcţie, precizând însă că, de fapt, ministerul este condus de către subsecretarul de stat Raed Arafat, informează Mediafax.

"În momentul în care se formează noul guvern în mod sigur voi numi un alt ministru. Până atunci, la expirarea celor 45 de zile în care am eu dreptul să vorbesc formal, să acopăr funcţia de ministru al Sănătăţii, probabil voi numi un alt membru al Guvernului care să asigure formal conducerea, însă în fapt o face Raed Arafat", a spus Ponta la un post de televiziune.

La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu.

Ponta a arătat atunci că subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit să ocupe postul de ministru şi că, în calitate de şef al Guvernului, nici nu intenţionează să desemneze o altă persoană ca ministru până la alegerile parlamentare din luna decembrie.

Ponta a ocupat postul de ministru interimar după ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii.

Potrivit Constituţiei, art.107, alin.4, desemnarea de către preşedintele României a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta sănătate premier
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close