Antena 3 CNN Politică Ponta: Băsescu este ultimul comunist şi securist din România

Ponta: Băsescu este ultimul comunist şi securist din România

Ponta: Băsescu este ultimul comunist şi securist din România
17 Oct 2012   •   19:55

Premierul Victor Ponta a ţinut un discurs la mitingul USL de pe Arena Naţională prin care a ţinut să menţioneze că este mândru de toţi românii care au votat şi care nu au votat la referendum şi că schimbarea pe care o vrea de la 9 decembrie va fi pentru toţi, indiferent de etnie.

Vezi cele mai importante declaraţii: 

- As vrea ca fiecare dintre voi fiţi un pic în locul meu, ca om care este mândru că vă este coleg şi care vrea să vă salute pe toţi.

- În acest moment am uitat tot ce a fost greu în aceste 5 luni, am uitat toate dezamăgirile şi abia aştept 9 decembrie să îi batem din nou pe PDL şi pe Băsescu.

- Stimaţi prieteni, datoria mea în această seară este să vă spun ce avem de făcut în următorii ani, de ce vrem să câştigăm alegerile şi ce vom face cu puterea pe care oamenii ne-o vor da pe 9 decembrie

- Sunt extraordinar de mândru să vă reprezint, sunt extraordinar să fiu alături de dumneavoastră.

- Vreau să îi salut cu deosebit respect pe toţi cei 7,5 milioane de români care au votat la referendum să scape de Traian Băsescu.

- Cred că cel mai bine va fi când vom striga cu toţii JOS BĂSESCU.

- Astă seară trebuie să mă adresez şi celorlalţi români care nu au votat şi celor care nu au votat şi nu vor vota din cauză că nu mai au speranţă de mai bine. Am aceeaşi datorie şi faţă de ei şi vreau să ma adresez tuturor.

- Vă rog dacă sunteţi nemulţumiţi să îmi spuneţi mie, nu altora. Vreau să îi salut şi pe liderii europeni care stau în această seară în altă clădire. Ei trebuie să afle ce credeţi despre Traian Băsescu şi despre PDL.

- Vreau să îmi daţi voie să spun că USL şi noi toţi ca români suntem europeni, ne-am câştigat acest drept şi nimeni nu trebuie să mai spună ca suntem cetăţeni de mâna a doua. Asta vreau să spun în această seară pentru colegii noştri, liderii europeni.

- Anul 2012 este nu doar anul victoriei, este anul marii schimbări, anul în care trebuie să mergem înainte, să facem schimbarea care să conteze. Anul acesta trebuie să mergem până la capăt. Este extrem de important să mergeţi să le spuneţi celor 7,5 milioane care au votat la referendum dar şi celor care nu au votat că trebuie să mergem înainte, să nu o luăm înapoi.

- În ianuarie o mână de oameni în Bucureşti şi în alte oraşe au avut curajul să iasă şi să îl schimbe pe Boc. Noi în Parlament am reuşit să schimbăm Guvernul Ungureanu şi pe Blaga şi Anastase. Trebuie să mergem înainte cu schimbarea, să nu avem din nou parte de răul făcut de ei. Pe 9 decembrie facem dreptate şi mergem până la capăt.

- Voi aţi adus la guvernare o echipă a USL care a început deja să repare răul pe care l-a făcut Traian Băsescu. Am promis că dăm înapoi salariile şi ne-am ţinut de cuvânt. Am promis că dăm înapoi pensiile şi ne ţinem de cuvânt. Am promis că îi vom ajuta pe toţi cei care au fost loviţi de secetă şi ne ţinem de cuvânt.

- Am călcat pe toate bombele pe care PDL le lăsase României. Credeţi că sunt bucuroşi că le-am oprit furtul de la Hidroelectrica, că am oprit falimentarea Poştei Române, că dăm un viitor Oltchim? Nu putem merge înapoi la cei care au vândut ţara bucată cu bucată.

- Vreau după aceste 5 luni dificile să îi rog pe români să nu le acorde imunitate celor care şi-au bătut joc de ei. Merită să plătească pentru ce au făcut şi să răspundă pentru tot răul pe care l-au făcut. Trebuie să fie în faţa Justiţiei.

- Sunt multe lucruri pe care le avem de făcut împreună în acest mandat care va începe. Vreau să mă gândesc nu numai la un mandat de 4 ani, ci cum va arăta România în 2019 şi atunci când domnul Crin Antonescu îşi va încheia primul mandat la Cotroceni.

- Trebuie să schimbăm nu numai Constituţia României, Traian Băsescu este ultimul comunist şi securist al României. Trebuie să îl schimbăm nu numai pe el, ci şi pe cei care l-au ţinut la putere atâta timp.

- Trebuie să spunem că preşedintele României trebuie să asculte voinţa democratică a poporului român. Trebuie să spunem în Constituţie că trebuie respectată decizia electoratului.

- România este a tuturor românilor, indiferent de etnia lor. Trebuie să gândim la modul în care România îşi respectă cetăţenii şi care nu încearcă să aducă la Bucureşte toate puterile. Puterea trebuie să fie în toate regiunile României.

- Sunt schimbări importante şi vă cer sprijinul să ducem mai departe aceste schimbări. În acelaşi timp trebuie să spunem românilor care îşi văd viitorul în România că sunt 5 lucruri pe care vreau să le punem în practică.

- România se bazează nu pe tăierea salariilor, pensiilor şi ajutoarelor celor cu dizabilităţi, ci pe investirea în energie şi agricultură. Avem nevoie de drumuri, de mari oraşe care să nu îngheţe pentru că Boc s-a răzbunat pe cetăţeni că nu l-au mai votat.

- Trebuie să spunem că Botiş, Udrea, Lăzăroiu şi-au bătut joc de banii românilor.

- Nu e suficient să tai numărul de funcţionari, mai puţini nu înseamnă mai bun.

- Pentru 2012-2016 nu putem facem nimic dacă nu spunem că Educaţia şi Sănătatea au o importanţă mare pentru România.

- Vă propun ca în anii care urmează să ne recâştigăm respectul de sine. Ne-am obişnuit să spunem că în România nu se poate... Eu cred că în România se poate duce mai bine. Vă rog să credeţi în ţara noastră.

- Vă cer sprijinul să fiţi alături de mine şi de USL pentru a duce schimbarea până la capăt. Am pornit împreună pe acest drum, nu îmi abandonez partenerii şi îi respect şi pe cei care au crezut şi pe cei care nu au crezut în noi. USL este un proiect nu numai al lui Ponta şi Antonescu, ci al nostru al tuturor.

- Băsescu şi cei de la PDL ori nu au înţeles ori nu vor să înţeleagă mesajele pe care românii le-au dat anul acesta. Trebuie ca pe 9 decembrie să dăm dovadă că România nu mai este a PDL-ului şi a lui Traian Băsescu.

- USL victorie!


×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close