Antena 3 CNN Politică Ponta: Băsescu s-a opus restituirii către pensionari a unei părţi din CASS

Ponta: Băsescu s-a opus restituirii către pensionari a unei părţi din CASS

Ponta: Băsescu s-a opus restituirii către pensionari a unei părţi din CASS
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    17 Mai 2012   •   22:27

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi seara, că preşedintele Traian Băsescu s-a opus recent restituirii către pensionari a cotei din contribuţia de asigurări sociale de sănătate percepută ilegal începând cu 2011, pe motiv că această rambursare ar majora deficitul Fondului de sănătate.

Şeful Executivului a afirmat, la un post de televiziune, că a avut în ultimele zile două discuţii pe această temă cu preşedintele, la care a participat şi ministrul Finanţelor, şi că şeful statului avea cu totul altă părere decât cea a Guvernului în privinţa restituirii CASS.

"Eu şi ministrul Finanţelor i-am explicat că aceasta este totuşi opţiunea noastră politică. Preşedintele era împotriva ideii de a înapoia aceşti bani, spunea că judecătorii Curţii Constituţionale au dat mai multe decizii pe această temă, iar ultima decizie nu impunea restituirea. Noi am spus că este un angajament pentru care am şi dat jos Guvernul Ungureanu şi că nu renunţăm", a spus Ponta.

Guvernul a aprobat miercuri returnarea CASS-ului reţinut ilegal pensionarilor.
Sumele oprite ilegal pensionarilor din contribuţii de sănătate vor fi restituite în tranşe lunare, prin diminuarea veniturilor bugetului Fondului de asigurări sociale de sănătate.


×
Subiecte în articol: premier presedinte pensionari
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close