Antena 3 CNN Politică Ponta: Când prima instanţă emite decizie de condamnare, în exact aceeaşi zi, Fenechiu nu mai e ministru

Ponta: Când prima instanţă emite decizie de condamnare, în exact aceeaşi zi, Fenechiu nu mai e ministru

Ponta: Când prima instanţă emite decizie de condamnare, în exact aceeaşi zi, Fenechiu nu mai e ministru
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Feb 2013   •   18:23

Potrivit premierului Victor Ponta, Relu Fenechiu va fi obligat să demisioneze din postul de ministru dacă la prima instanţă va exista o decizie de condamnare a acestuia pentru fapte penale, fără să se mai aştepte o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei judecătoreşti, scrie Mediafax.

"În primă instanţă, în măsura în care un judecător îl achită pe Fenechiu, rămâne în Guvern. În măsura în care consideră că Fenechiu este vinovat de ceva, orice fel de faptă penală, că nu a fost acuzat de corupţie, ci de o faptă de complicitate la abuz în serviciu, Fenechiu va demisiona şi va urma celelalte proceduri, de apel şi recurs, fără să mai fie ministru", a spus Ponta.

Premierul a asigurat că dacă în primă instanţă va exista o decizie de condamnare, în exact aceeaşi zi Fenechiu nu va mai fi ministru.

De asemenea, Ponta a adăugat, la modul general, că membrii Guvernului îşi vor pierde funcţia dacă în cazul lor va fi începută urmărirea penală pentru fapte care au legătură cu funcţia de ministru, conform Legii răspunderii ministeriale.

"Dacă vorbim de miniştri care în exerciţiul funcţiei de ministru comit o faptă pentru care se începe urmărirea penală, conform Legii răspunderii ministeriale, propun preşedintelui şi aceştia sunt remaniaţi", a spus Ponta.

Şeful Guvernului a arătat de asemenea că Liviu Dragnea nu este trimis în judecată pentru nimic şi că ultimele informaţii legate de Fenechiu nu sunt noi.

"Este ceva nou ce am aflat de domnul Fenechiu când l-am propus, când l-a votat Parlamentul, când i-a semnat Băsescu decretul ? Cred că domnul preşedinte Băsescu nu a aflat ieri că Fenechiu este trimis în judecată de un an, a aflat şi când a semnat decretul", a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close