Antena 3 CNN Politică Ponta: Cătălin Voicu va fi suspendat din PSD

Ponta: Cătălin Voicu va fi suspendat din PSD

Ponta: Cătălin Voicu va fi suspendat din PSD
Sursa foto: voicu
20 Mar 2010   •   15:45

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat că senatorul PSD, Cătălin Voicu, va fi suspendat din partid.

Anunţul a fost făcut de către liderul social-democraţilor în cadrul adunării Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, care a avut loc, sâmbătă, în Topliţa. De asemenea, Victor Ponta i-a cerut preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, să facă cercetările de rigoare şi să stabilească dacă stenogramele au plecat sau nu de la Senat. Victor Ponta nu este de acord ca procesele să se desfăşoare la televizor şi spune că acesta nu este un lucru bun pentru justiţia din România.

Conducerea PSD a hotărât suspendarea lui Cătălin Voicu până când justiţia îşi va spune cuvântul în cazul acuzaţiilor care îi sunt aduse.

Măsura suspendării lui Cătălin Voicu va fi pusă în aplicare de PSD Bucureşti.

Cel puţin 13 nume de politicieni, oameni de afaceri şi magistraţi au ieşit la iveală din transcrierile unor înregistrări făcute de DNA în cazul Cătălin Voicu. Procurorii DNA susţin că senatorul PSD avea relaţii cu judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie cu funcţii de conducere, cu demnitari sau lideri politici.

Documentele transmise Senatului conţin stenograme ale unor discuţii în care Voicu invocă intervenţiile sale în aceste cazuri. În dosarul anchetatorilor se arată că Voicu "şi-a stabilit un cerc relaţional format din numeroşi judecători, procurori şi ofiţeri de poliţie, care ocupau funcţii de conducere, de care s-a folosit pentru a obţine avantaje personale".

Voicu va fi audiat marţi de Comisia juridică în acest caz.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Catalin Voicu PSD DNA suspendare
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close