Antena 3 CNN Politică Ponta, către Blaga: E greu să fii în opoziţie când preşedintele ţării te sprijină. Fiecare îşi alege stăpânul

Ponta, către Blaga: E greu să fii în opoziţie când preşedintele ţării te sprijină. Fiecare îşi alege stăpânul

Ponta, către Blaga: E greu să fii în opoziţie când preşedintele ţării te sprijină. Fiecare îşi alege stăpânul
Sursa foto: Foto: INTACT Images
03 Iul 2012   •   14:08

Premierul Victor Ponta, a răspuns, marţi, în Parlament, atacului preşedintelui PDL Vasile Blaga, subliniind însă că este dificil pentru Blaga să spună că este în opoziţie atâta timp cât este sprijinit de preşedinte.
   
"Înţeleg intervenţia domnului preşedinte Blaga ca pe o bătălie obişnuită între putere şi opoziţie, chiar dacă e greu să spui că eşti în Opoziţie când stai sus la tribună şi când preşedintele ţării te sprijină şi încă o parte importantă a instituţiilor ţării. Domnule preşedinte Blaga, fiecare îşi alege stăpânul, dumneavoastră vi l-aţi ales, eu prefer să am Parlamentul şi poporul României. N-o să răspund la atacurile la persoană, pentru că vreau să mă bat cu stăpânul", a spus Ponta, în plen.
 a spus Victor Ponta.
   
Premierul a precizat în plen că majoritatea statelor membre UE sunt reprezentate la reuniunea Consiliului European de către prim-miniştri, care cer în prealabil acordul Parlamentului, o practică europeană pe care România nu a respectat-o niciodată.
   
În plus, Ponta a reamintit în plen măsurile adoptate de Guvernul Boc şi Ungureanu, atât de contestate de popor.

"Domnul preşedinte Blaga, sigur, aţi spus că nu am făcut nimic noi cei aflaţi la guvernare de 50 de zile. Spun încă o dată pentru poporul român, care are încă memoria bună, am dat înapoi salariile pe care PDL-ul domnului Blaga le-a tăiat. Am dat înapoi pensiile pe care PDL-ul şi Guvernul domnului Blaga le-a luat necinstit de la oameni. Am organizat alegeri corecte aşa cum guvernul domnului Blaga nu a reuşit să organizeze în ultimii ani în România", a punctat Ponta.

În final, Victor Ponta a precizat că nu face atac la persoană, el vrea "să se bată cu stăpânul".


Vasile Blaga a cerut demisia lui Victor Ponta, în şedinţa extraordinară a legislativului. Liderul PDL i-a reproşat premierului că Guvernul USL încalcă legea şi nu ia măsuri în folosul românilor..

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close