Antena 3 CNN Politică Ponta, către Chiţoiu: Veţi mai fi ministru în Guvern numai dacă rezolvaţi problema Oltchim

Ponta, către Chiţoiu: Veţi mai fi ministru în Guvern numai dacă rezolvaţi problema Oltchim

Ponta, către Chiţoiu: Veţi mai fi ministru în Guvern numai dacă rezolvaţi problema Oltchim
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Oct 2012   •   15:54

Premierul Victor Ponta i-a atras atenţia, miercuri, ministrului Economiei,  Daniel Chiţoiu, că mai poate rămâne în funcţie numai dacă rezolvă problema combinatului Oltchim.

"Domnul ministru Chiţoiu, când ne chemaţi la deschiderea primei secţii (de la Oltchim - n.r.)? Vedeţi că dintre toţi miniştrii de la masă sunteţi singurul despre care am anunţat că veţi mai fi ministru în Guvern, dacă rezolvaţi Oltchimul sau nu veţi mai fi dacă nu-l rezolvaţi. Deci, nici nu ştiu dacă e o veste bună sau o veste proastă pe care v-o dau", a atenţionat şeful executivului, în şedinţa de Guvern, informează Agerpres.

La rândul său, Daniel Chiţoiu a arătat că, începând de luni, va reîncepe producţia la una dintre secţiile Oltchim.

"Vineri, va intra în teste prima secţie de lucru la Oltchim, iar luni va reîncepe producţia acolo. De asemenea, până la sfârşitul săptămânii, acordăm lichidarea la salariile pe luna august şi sperăm ca săptămâna viitoare să achităm jumătate din luna septembrie. Am schimbat toată conducerea, 25 de directori de acolo, inclusiv până la şefii de secţie", a precizat Chiţoiu.

Acesta a adăugat că, în cursul zilei de joi, o echipă tehnică de la MECMA se va deplasa la Buxelles, alături de şeful Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în vederea discutării pe marginea acordării ajutorului de stat pentru Oltchim.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta Oltchim Daniel Chitoiu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close