Antena 3 CNN Politică Ponta: Chiţoiu rămâne ministru doar dacă rezolă problemele de la Oltchim şi Hidroelectrica

Ponta: Chiţoiu rămâne ministru doar dacă rezolă problemele de la Oltchim şi Hidroelectrica

Ponta: Chiţoiu rămâne ministru doar dacă rezolă problemele de la Oltchim şi Hidroelectrica
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Oct 2012   •   10:56

Premierul Ponta susţine că nu i-a cerut ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să demisioneze după eşecul vânzării Oltchim deoarece acesta a moştenit siuaţia de la fostul guvern, dar că l-a atenţionat că va rămâne ministru în viitorul guvern doar dacă rezolvă problemele la Oltchim şi Hidroelectrica.
   
"Am avut o discuţie cu domnul Chiţoiu, cu care am o relaţie foarte bună, şi i-am spus: Cred că realizezi că după 9 decembrie vei mai fi ministru dacă rezolvi aceste două lucruri", a spus Ponta, într-o emisiune televizată.
   
Ministerul Economiei deţine 54,8% din acţiunile combinatului chimic. În acţionariat se mai regăsesc compania germană PCC SE (18,32%) şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deţine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.
   
Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acţiuni deţinut de stat, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.
   
Reprezentanţi ai ministerelor Economiei şi Finanţelor, Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Electrica şi ai unor bănci care au de recuperat bani de la Oltchim au înfiinţat un Comitet pentru Stabilizarea Financiară a combinatului.
   
Comitetul îşi propune să găsească soluţii pentru plata salariilor restante, repornirea activităţii şi găsirea unui investitor care să preia combinatul chimic.
   
Până la viitoarea tentatică de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim să fie acordat un împrumut până în 10 milioane euro şi aşteaptă răspunsul Executivului comunitar într-un interval de 30 zile.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close