Antena 3 CNN Politică Mesajul premierului Victor Ponta după tragedia de la Club Colectiv

Mesajul premierului Victor Ponta după tragedia de la Club Colectiv

Mesajul premierului Victor Ponta după tragedia de la Club Colectiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Oct 2015   •   13:33

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe şi solidaritate, sâmbătă, dintr-o şedinţă de urgenţă organizată la Guvern. 

 
Ponta a anunţat trei zile de doliu naţional, începând din 31 octombrie. 
 
"Vreau să transmit din suflet toate solidaritatea şi să fac un apel către toţi oamenii politici, cred că sunt momente când trebuie să lăsăm deoparte orice rivalitate şi să arătăm respect. Am fost informat de către vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Sănătăţii, secretarul de stat, domnul Arafat, de tot ce ţine de competenţele instituţionale. Înţeleg că intervenţia a avut loc în 11 minute de la primul apel către 112. De asemenea, înţeleg că, din punct de vedere medicale, a fost o mobilizare extraordinară. Vreau să mulţumesc tuturor celor de la SMURD, de la pompieri, medicilor. Înţeleg că acum avem tot ce ne trebuie, cum am avut şi azi-noapte, echipamente medicale, medici, tot ce este nevoie. Avem foarte mulţi vecini, prieteni care s-au oferit să ne ajute, doar să îmi spuneţi dacă este nevoie de ceva."
 
"Vreau să prezint, în numele Guvernului României, acelaşi mesaj de solidaritate pentru cetăţenii străini care au fost răniţi sau au murit în urma acestei tragedii şi să spun că suntem în contact cu autorităţile din ţările respective."
 
"Din păcate, în mandatul acestui guvern este a doua oară când avem realmente o tragedie naţională, după accidentul din Muntenegru. Sunt convins că cel de aseară putea fi evitat, dar ne dăm seama întotdeauna după. În consecinţa, cred că este de datoria noastră ca să cinstom şi să arătăm respect celor care şi-au pierdut viaţa şi propun declararea zilelor de doliu naţional, în data de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie. Dumnezeu să îi odihnească! Vă mulţumesc şi sper să nu ne mai vedem niciodată pentru asemenea subiecte şi să ne vedem doar pentru lucruri bune."
 

×
Parteneri
Imagini sfâşietoare de la înmormântarea lui DJ Lalla, la Turda
x close