Antena 3 CNN Politică Ponta: "Cred că oficialul Ungariei a exagerat cu obrăznicia. Există tensiuni între România şi Ungaria"

Ponta: "Cred că oficialul Ungariei a exagerat cu obrăznicia. Există tensiuni între România şi Ungaria"

Ponta: "Cred că oficialul Ungariei a exagerat cu obrăznicia. Există tensiuni între România şi Ungaria"
Sursa foto: Foto: VideoNews
14 Aug 2015   •   21:55

Premierul Victor Ponta a explicat, în ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv", că incidentul diplomatic cu Ungaria este o dovadă de "obrăznicie" din partea oficialului respectiv. 

 
"Cred că a exagerat cu obrăznicia. Şi folosesc un termen nediplomatic. Niciun ambasador al niciunei ţări nu şi-a permis să dea interviuri în presă cu obrăznicie la adresa României. MAE a avut o poziţie corectă şi sper să fi înţeles acest avertisment. Există o limită. În cazul de faţă, cartonaşele le poate da doar preşedintele României. Guvernul atrage atenţia."
 
"Dacă zic să nu se bage preşedintele la economie, că nu se pricepe, nu pot să mă bag eu peste atribuţiile preşedintelui", a conchis Ponta. 
 
Întrebat care este relaţia României cu Ungaria în acest moment, Ponta a explicat că există tensiuni. 
 
"Sunt tensiuni, dar cred că le putem gestiona ca doi vecini, ca două state europene. Nu căutăm să avem probleme cu vecinii noştri."
 
De asemenea, întrebat în ce relaţie este cu omologul din Ungaria, Viktor Orban, Ponta a recunoscut că nu are niciun fel de relaţie cu acesta. 
 
"În niciun fel de relaţie. Şi nu e bine aşa. Eu am relaţii de prietenie chiar cu mulţi omologi, aşa am fost şi la Tbilisi. Eu cred că trebuie să avem relaţii bune cu toţi vecinii, apartanenţa guvernului de la Budapesta la PPE e dreptul lor, dar cred că trebuie să fim respectaţi, ca ţară."
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close