Antena 3 CNN Politică Ponta: Criza politică nu va fi de durată, o trecem în 2-3 săptămâni

Ponta: Criza politică nu va fi de durată, o trecem în 2-3 săptămâni

Ponta: Criza politică nu va fi de durată, o trecem în 2-3 săptămâni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Dec 2013   •   16:27

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu va fi de durată criza politică, urmând a fi depăşită în două-trei săptămâni, după revotarea bugetului de către Parlament.

"Criza politică nu va fi durată şi de aceea vreau să-i mulţumesc guvernatorului (Mugur Isărescu, n.r.), care, ieri (marţi, n.r.), a fost la acea discuţie şi poate să trasmită pe propriile sale canale mesajul foarte clar că e o încăpăţânare a preşedintelui care însă se rezolvă constituţional, în sensul că retrimite, noi revotăm şi promulgă legea", a spus Ponta, întrebat cât va dura criza politică actuală.
   
El a precizat că această criză politică va fi depăşită în două-trei săptămâni, scrie Mediafax.
   
"E foarte important ca şi mesajul meu către Comisia Europeană, către FMI, şi mesajul guvernatorului şi mesajul altor persoanje cu funcţii importante în statul român este acela că aşa e ?cohabitation a la roumaine?  - coabitarea românească - din când în când preşedintele se mai supără, dar trece. În două-trei săptămâni trecem peste chestia asta", a spus Ponta.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014,
iar Guvernul aşteaptă acum mutarea lui Traian Băsescu - preşedintele a anunţat deja că va retrimite bugetul la parlament. Iar Victor Ponta l-a rugat doar să o facă rapid, să nu aştepte expirarea termenului de 20 de zile. 

Traian Băsescu a anunţat, luni seară, că a decis să nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta criza politica buget
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close