Antena 3 CNN Politică Ponta: Dacă şeful ANAF are performanţă rămâne în funcţie, dacă nu, îl schimb

Ponta: Dacă şeful ANAF are performanţă rămâne în funcţie, dacă nu, îl schimb

Ponta: Dacă şeful ANAF are performanţă rămâne în funcţie, dacă nu, îl schimb
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    14 Iun 2012   •   17:55

Premierul Victor Ponta a declarat joi că Şerban Pop, şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), va rămâne în funcţie dacă va avea performanţă.

Premierul a menţionat faptul că nu i-a impus lui Pop o anumită ţintă în ceea ce priveşte colectarea banilor la bugetul de stat, ci doar să elimine "reţelele partinice".

"Şefului ANAF, domnul Pop, pe care ştiţi că nu l-am schimbat din funcţie, i-am dat acest termen de graţie pentru a vedea în două, trei luni cum stă activitatea ANAF, nu doar din punctul de vedere al încasărilor, că asta îi ceruse şi domnul Ungureanu, dar mai ales din punctul de vedere al reducerii corupţiei instituţionalizate pe care Blejnar o condusese, o corupţie şi un mod de colectare de taxe pentru partid. Dacă domnul Pop are performanţă, rămâne în funcţie, dacă nu, îl schimb", a spus Ponta, joi, întrebat fiind dacă în ultimele 30 de zile s-a înregistrat o schimbare în privinţa colectărilor la bugetul de stat de către ANAF.

Potrivit lui Victor Ponta, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală trebuie să fie o instituţie fără caracter politic, care să lupte contra evaziunii fiscale şi să aducă bani la buget.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta premier
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close