Antena 3 CNN Politică Ponta: Dacă USL obţine 50% plus unu, evident că voi fi premier. Băsescu a mai spus că nu mă va propune premier şi m-a propus

Ponta: Dacă USL obţine 50% plus unu, evident că voi fi premier. Băsescu a mai spus că nu mă va propune premier şi m-a propus

Ponta: Dacă USL obţine 50% plus unu, evident că voi fi premier. Băsescu a mai spus că nu mă va propune premier şi m-a propus
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Sep 2012   •   19:03

Premierul Victor Ponta a declarat luni că, dacă Uniunea Social Liberală va obţine jumătate plus unu din procente la alegerile parlamentare din decembrie, va rămâne prim-ministru, fiind convins că preşedintele Traian Băsescu va proceda la o nouă numire, informează Agerpres.

"Dacă USL va obţine 50 la sută plus unu, evident că voi fi premier. Preşedintele Băsescu a mai spus că nu mă va numi niciodată premier, mă bazez pe precedente. Domnul preşedinte Băsescu a spus de foarte multe ori că nu mă va propune premier şi m-a propus. Sunt absolut convins că, dacă USL-ul va obţine 50 la sută, vom avea primul-ministru, e normal lucrul ăsta şi e democratic şi nimeni nu se gândeşte la o altă variantă. Dacă nu vom avea 50 la sută, ori vom forma noi o majoritate cu alte partide, nu cu PDL, ori vor forma celelalte formaţiuni reprezentate în Parlament", a declarat preşedintele PSD, la Palatul Parlamentului, la finalul unei reuniuni cu grupurile USL.
   
Acesta şi-a exprimat regretul că legea electorală a rămas într-o formulă greşită, care va permite să intre în Parlament, pe locul al doilea, Partidul Poporului - Dan Diaconescu.
   
"Pe baza legii acesteia, care a rămas într-o formulă greşită, o lege care după 2008 şi-a dovedit, ca să spun aşa punctele slabe, care a rămas din păcate în aplicare pentru că PDL a contestat orice schimbare la Curtea Constituţională, pe baza acestei legi, dacă îmi pot permite o predicţie pe baza datelor pe care le avem, USL va avea majoritatea absolută în viitorul Parlament, (...) iar al doilea grup parlamentar după noi va fi Partidul Poporului. Dacă PDL aşa şi-a dorit... Eu nu cred că şi-a dorit asta, dar cred că trebuia să gândească mai bine atunci când a contestat legea corectă pe care noi am propus-o aceea  - cine câştigă colegiul merge în Parlament. USL lua probabil mai multe mandate, dar şi PDL lua mai multe mandate decât prin vot proporţional. Iar PP-DD nu ar fi luat cel mult decât un mandat sau două", a spus premierul, care a reamintit că, potrivit deciziei CCR, nu se mai poate modifica nimic înainte cu şase luni de alegerile parlamentare.
   
Întrebat despre afirmaţiile făcute duminică seara la un post de televiziune de fostul ministru de Interne, Ioan Rus, care a acuzat existenţa unor presiuni în privinţa referendumului din 29 iulie, premierul a invocat decizia CCR şi a apreciat că discuţiile pe această temă "vor continua foarte mult de acum înainte".
   
"Eu am urmărit tot ceea ce a spus dl Rus ieri. (...) Ideea este următoarea: decizia CCR este cea pe care o cunoaşteţi. Cât de dreaptă sau de nedreaptă este, discuţiile vor continua foarte mult timp de acum înainte. Important este că obligaţia mea ca prim-ministru este să spun ce vom face până la alegeri. Ca lider politic, spun evident ceea ce trebuie să facă guvernul USL în perioada 2013 - 2016. Eu am discutat cu miniştrii mei foarte des, nu ştiu exact la ce vă referiţi", a spus Ponta.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close