Antena 3 CNN Politică Ponta: Decizia de aderare la Schengen este una politică, sunt lucruri care nu pot fi influenţate

Ponta: Decizia de aderare la Schengen este una politică, sunt lucruri care nu pot fi influenţate

Ponta: Decizia de aderare la Schengen este una politică, sunt lucruri care nu pot fi influenţate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    23 Sep 2013   •   20:33

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că România este pregătită din punct de vedere tehnic pentru aderarea la spaţiul Schengen, dar decizia în acest sens este una politică.
   
"Aşa cum a spus şi prim-ministru finlandez, tehnic toată lumea este de acord că merităm în Schengen, decizia care trebuie luată este o decizie politică. Decizia politică care va fi luată până la sfârşitul acestui an de noul guvern al Germaniei, condus, sigur, tot de Merkel, dar de noul guvern, de guvernul olandez, care de asemenea este după alegeri, şi de guvernul finlandez va ţine cont, printre altele, şi de progresele în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare", a spus Ponta, aflat în Finlanda.
   
El a precizat însă că nu poate avansa un termen la care procesul de aderare la Schengen să fie încheiat integral şi că tot ceea ce pot face autorităţile române este să îşi convingă partenerii să adopte decizia politică de primire în Schengen, informează Mediafax.
   
Finlanda aşteaptă, conform hotărârii luate la nivelul UE, următorul raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru a avea mai multe informaţii înainte de a adopta o decizie privind integrarea României în spaţiul Schengen, a anunţat anterior premierul finlandez Jyrki Katainen.

Premierul Victor Ponta se află, luni, în vizită oficială în Finlanda, iar marţi va efectua o vizită similară în Lituania.
    

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close