Antena 3 Politică Ponta, după demisie: Nu merită să ții de o funcție călcând peste cadavre

Ponta, după demisie: Nu merită să ții de o funcție călcând peste cadavre

22 Dec 2015   •   23:20
Ponta, după demisie: Nu merită să ții de o funcție călcând peste cadavre Foto: Facebook

Fostul premier Victor Ponta a declarat, în primul interviu de la demisia din funcție, că va regreta faptul că nu a terminat unele proiecte și că nu crede că merită "să ții de o funcție călcând peste cadavre", referindu-se declarațiile făcute după incendiul din clubul Colectiv.

 
"O să regret tot timpul faptul că anumite proiecte nu le-am terminat, că altele nu le-am făcut mai bine. Dar nu, atunci era momentul în care trebuia să demisionez, din multe motive, dar unul singur, pe care îl pot rezuma într-o frază, care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva, a spus așa: Agerpres.
 
Ponta a fost întrebat despre așteptările sale de la anul 2016, ținând cont că este un an electoral, și a afirmat că vrea să trăiască într-o țară în care să nu mai audă niciodată faptul că "a fost nevoie să moară oameni ca să schimbăm un guvern".
 
"Nu vreau să mă refer la anul electoral foarte mult, că nu e neapărat o miză personală, așteptările mele sunt de a încerca să fim mai puțin dezbinați și să ne lăsăm mai greu păcăliți de diverse scheme și strategii de păcălit oamenii. (...) Nu vreau să fie considerat un atac la adresa cuiva, dar aș vrea să trăiesc într-o țară în care să nu mai aud niciodată o enormitate de genul . Nu am auzit niciodată în politică ceva mai urât de atât și nu aș vrea să mai trăiesc într-o țară în care așa ceva se consideră normal. Vreau să înțeleagă totuși oamenii cum am ajuns să renunț la o funcție importantă, care ți-a fost dată prin votul oamenilor: nu e o decizie ușoară, dar, repet, spre deosebire de alții, nu sunt dispus să calc pe cadavre ca să obțin o funcție sau ca să obțin puterea. Nu am fost niciodată și nici nu voi fi vreodată, poate că e un punct slab al meu ca politician, dar cred că e un punct tare ca om", a mai spus Ponta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close