Antena 3 CNN Politică Ponta, despre GERUL ARCTIC: Ger? Care ger? Am întrebat la Institutul de Meteorologie şi nu vine niciun ger

Ponta, despre GERUL ARCTIC: Ger? Care ger? Am întrebat la Institutul de Meteorologie şi nu vine niciun ger

Ponta, despre GERUL ARCTIC: Ger? Care ger? Am întrebat la Institutul de Meteorologie şi nu vine niciun ger
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Noi 2013   •   20:03
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu cunoaşte proiectul de OUG care anunţă în nota de fundamentare că vor fi "geruri anormale" în următoarea perioadă, el precizând că a întrebat la ANM şi "nu vine niciun ger deocamdată".
 
Întrebat dacă a primit informaţii în Guvern privind prognoze meteo care se înrăutăţesc spre finalul anulului, fiind anunţat un ger cumplit, Ponta a răspuns: "Nu, şi sincer să fiu nu cred că chestiile astea...".
 
Solicitat să spună care este sursa unei astfel de prognoze menţionată într-o notă de fundamentare a unei OUG prin care se dau mai mulţi bani la primari la finalul anului, Ponta a precizat că nu ştie şi nici nu cunoaşte proiectul de OUG.
 
"Eu nu ştiu, nu contrazic sursele dumneavoastră, dar la mine nu a ajuns un asemenea document. (...) Nu ştiu când vine gerul. Am întrebat astăzi la Institutul de Meteorologie (Administraţia Naţională de Meteorologie - n.r.) şi nu vine niciun ger, deocamdată. Nu ştiu ce ordonanţă. Ca de obicei, dumneavoastră aflaţi de la funcţionari nişte lucruri care nu au ajuns la Guvern", a adăugat Ponta.

Declaraţiile premierului au fost prezentate luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Un document al Guvernului menţionează faptul că, în perioada următoare, prognoza meteorologică indică un proces de transfer al maselor de aer arctic în Europa. Astfel, în România sunt aşteptate geruri anormale pentru perioada următoare.
 
Informaţiile apar într-un document prin care este justificat un transfer de fonduri către primării pentru acoperirea costurilor generate de iarnă. Prin această ordonanţă, Guvernul va transfera autorităţilor locale bani din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcţionarea în perioada de iarnă şi alte cheltuieli, inclusiv salarii.
 
Meteorologii susţin însă că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la o răcire excesivă a vremii

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close