Antena 3 CNN Politică Ponta despre Ordonanța care reglementează pensiile speciale: ”Nu se schimbă sistemul, nici nu se reduc plăţile”

Ponta despre Ordonanța care reglementează pensiile speciale: ”Nu se schimbă sistemul, nici nu se reduc plăţile”

Ponta despre Ordonanța care reglementează pensiile speciale: ”Nu se schimbă sistemul, nici nu se reduc plăţile”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
04 Aug 2017   •   19:02

 Deputatul Victor Ponta susţine că ordonanţa de urgenţă adoptată vineri de Guvern prin care se reglementează pensiile speciale nici nu va schimba sistemul şi nici nu genera economii la Fondul de Pensii. 

"În forma prezentată de Guvern acum nici nu se schimbă sistemul, nici nu se reduc plăţile din Fondul de Pensii, ba chiar în primii ani vom avea un plus de pensii mari în plata fără contribuţii (de la cei care se pensionează acum), deci nicio economie - doar se schimbă modul de indexare peste noapte prin ordonanţă de urgenţă fără să ştie nimeni ce impact bugetar are", a scris fostul premier, pe Facebook. 

În opinia lui Ponta, "toată agitaţia" cu pensiile speciale este "doar o reaşezare de putere în Sistem". 

"'Generalii şi chestorii lui Băsescu' pleacă anticipat la pensii consistente şi sunt înlocuiţi de 'generalii lui Iohannis şi chestorii lui Dragnea'! Nimic nou. (...) Orice afacere politică de acest gen este însoţită de 'gargară' pentru jurnaliştii care sunt în vacanţă. (...) Pensiile de stat militare NU sunt 'pensii speciale' (în sensul în care le prezintă acum presa lipsită de subiecte vara) - există în România de la Alexandru Ioan Cuza şi se aplică în SUA, ţările NATO, etc - ţinând cont de specificul activităţii militare. Pentru cei care preiau fără să verifice obişnuitele gogoşi ale 'Gargaragiului Naţional Băsescu' am verificat acum - Legea 223/2015 privind 'pensiile militare de stat' a fost adoptată pe 29 iunie 2015 de către Camera Deputaţilor cu 289 voturi pentru şi ...... un vot contra; a fost promulgată imediat de preşedintele Iohannis şi a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 în timpul Guvernului Cioloş cel votat şi sprijinit de Liviu Dragnea ... aşa că dacă e ceva greşit ar trebui să ne asumăm toţi", a adăugat Victor Ponta. 

El susţine că prin dezbaterea din ultimele zile categoriile sociale "au fost stârnite unele împotriva celorlalte". 

"Ceea ce se schimbă însă fundamental este modul de a face politici publice - în 2012-2015 am spus şi am respectat promisiunea de a nu face iar ca Băsescu: să stârnim categorii sociale contra altor categorii sociale! Iată că acum, cu Liviu Dragnea discipolul lui Băsescu la putere, iar vedem 'lupta de clasă' ( pensionarii cu pensii mari contra celor cu pensii mici, firme mici contra firme mari, etc). (...) Aşa că 'Băse Gargaragiul' şi foştii săi subordonaţi care au preluat conducerea PSD pe mine nu mă păcălesc - nu cred că cine strigă mai tare are dreptate!", a afirmat Victor Ponta.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close