Antena 3 CNN Politică Ponta, după bătaia românilor în Luton: "Era o lege care permitea autorităților să retragă pașaportul pentru astfel de cetățeni"

Ponta, după bătaia românilor în Luton: "Era o lege care permitea autorităților să retragă pașaportul pentru astfel de cetățeni"

Victor Ponta a comentat incidentul de pe aeroportul Luton, unde mai mulți români au fost surprinși de camerele de supraveghere, când își împărțeau pumni și picioare printre scaune.

Ponta, după bătaia românilor în Luton: "Era o lege care permitea autorităților să retragă pașaportul pentru astfel de cetățeni"
Sursa foto: colaj captură video / Hepta
de Maria Zărnescu    |    16 Mai 2021   •   21:50

Fostul premier spune că își amintește că exista o lege, ce permitea autorităților să le ridice pașapoartele cetățenilor. Totodată, el a spus că a dorit să ia această măsură, dar atunci a fost considerat "împotriva diasporei ".

"Îmi amintesc ca era o lege care permitea autorităților romane sa retragă pașaportul unor asemenea cetățeni pentru câțiva ani. Când eram Prim-Ministru am vrut sa iau aceasta măsura împotriva unor indivizi si au sărit toată Opoziția si media ca 'sunt împotriva Diaspora' - #Puie Monta! Acum legea nu cred ca mai este in vigoare - sau nu se aplica! Oare e mai bine?", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Bătaie între români, pe aeroportul Luton

Mai mulţi români s-au luat la bătaie, vineri dimineață, pe aeroportul Luton. Totul a pornit de la doi bărbaţi care au început să îşi împartă pumni şi picioare, iar în câteva secunde totul s-a transformat într-o încăierare generală.

Nu este cunoscut motivul pentru care cei doi bărbați s-au luat la harță. Lucrurile au degenerat rapid, însă, și totul s-a transformat într-un scandal monstru, la care au stat martori sute de pasageri care-și așteptau zborul.

„Sălbatici, primitivi, ne-au făcut de râs”, a fost unul dintre comentariile publicate de cei care au văzut imaginile pe rețelele de socializare.

17 români au ajuns în spatele gratiilor, alții sunt în stare gravă la spital, după încăierare, potrivit autorităților britanice.

Angajații aeroportului spun că sunt șocați de eveniment și continuă să asiste Poliția cu orice fel de informații. În imaginile apărute în spațiul public, se poate observă sânge pe podele. Incidentul a avut loc în sala de așteptare a aeroportului, de după zona de control al bagajelor.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta bătaie aeroport Luton
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close