Ponta este de acord cu instalarea camerelor de supraveghere în secţiile de votare

de L.D.    |    22 Iul 2012   •   21:33
Ponta este de acord cu instalarea camerelor de supraveghere în secţiile de votare Foto: Mediafax

Premierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la solicitarea PDL de a instala camere de luat vederi în toate secţiile de votare, că el nu a mai auzit de camere video în secţii de vot, dar "dacă va exista această posibilitate, cu mare plăcere", scrie Mediafax.

"Orice se poate face, facem. Dacă sunt cereri imposibile să se adreseze Ministerului de Interne. Nu am mai auzit niciodată de camere de luat vederi în secţiile de votare. Ştiu că sunt camere video în sălile de la bacalaureat, iar dacă exisă o posibilitate, cu mare plăcere", a declarat premierul, duminică dimineaţă, la Iaşi, după o întâlnire cu prefecţii judeţelor din Moldova.

El a mai spus că referendumul va fi organizat în condiţii impecabile.

PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate "ilegal", după 16 iulie, urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă şi ca aceia care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă seară, că în secţiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de luat vederi, motivând că pe 29 iulie se vor organiza secţii de votare şi în restaurante şi baruri, "ceea ce întrece orice imaginaţie".

x close