Antena 3 CNN Politică Ponta: Există parlamentari PDL care au semnat moţiunea de cenzură

Ponta: Există parlamentari PDL care au semnat moţiunea de cenzură

Ponta: Există parlamentari PDL care au semnat moţiunea de cenzură
Sursa foto: Foto: Antena 3
06 Apr 2012   •   20:32

Există şi parlamentari PDL care au semnat pentru moţiunea de cenzură, a declarat vineri preşedintele PSD, Victor Ponta,  la finalul Comitetului Executiv Naţional al partidului, informează Agerpres.
   
"Da, sunt, am înţeles că au semnat pe lista deschisă la PNL. Dar moţiunea de cenzură după aceea va fi comună şi listele de semnături sunt la grupul PSD. Cea mai importantă este decizia confirmată astăzi în CExN de a solicita tuturor parlamentarilor aflaţi astăzi în majoritate să participe la votul moţiunii de cenzură. Considerăm că e ultimul moment în care pot să-şi facă datoria faţă de cei care i-au ales în ultimul moment în care pot avea o discuţie cu cei de la USL", a spus preşedintele PSD.
   
El a precizat că proiectul textului moţiunii de cenzură "s-a mai schimbat". Potrivit lui Ponta, moţiunea de cenzură, care va solicita căderea guvernului Ungureanu, va conţine la principalele reproşuri un capitol pe tema privatizărilor şi a intenţiei de "transferare a patrimoniului naţional către firme şi persoane din străinatate".

În al doilea rând, moţiunea se va referi la modul de gestionare a banului public, cu referire în principal la sumele date de premierul Ungureanu primarilor Puterii.

În al treilea rând, moţiunea de cenzură va denunţa "ilegalitatea comisă prin înfiinţarea unei facultăţi pe criterii etnice încălcându-se principiul constituţional al autonomiei universitare al UMF Tg. Mureş", după cum a spus Ponta.
   
"Eu am văzut povestea dlui Ungureanu. El e istoric, nu jurist. Nu a aplicat legea, ci a încălcat legea şi a încălcat principiul constituţional la autonomiei universitare", a argumentat Ponta.
   
Preşedintele PSD a reafirmat că va depune plângere penală împotriva premierului  Mihai-Răzvan Ungureanu când acesta va publica HG referitoare la alocarea banilor către primăriile conduse de PDL.
   


×
Subiecte în articol: Victor Ponta motiune de cenzura
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close