Antena 3 CNN Politică Ponta flutură necesitatea unei noi moţiuni de cenzură: Guvernul Boc nu mai are credibilitate în ochii FMI

Ponta flutură necesitatea unei noi moţiuni de cenzură: Guvernul Boc nu mai are credibilitate în ochii FMI

Ponta flutură necesitatea unei noi moţiuni de cenzură: Guvernul Boc nu mai are credibilitate în ochii FMI
25 Iun 2010   •   13:48

Opoziţia ar trebuie să vină cu o nouă moţiune de cenzură după decizia CCR de neconstituţionalitate emisă în cazul legii de reducerea pensiilor, a declarat vineri, liderul PSD, Victor Ponta. El a precizat că va discuta în aceste zile această posibilitate de atac cu colegii de partid.

"Soluţia în aceste moment este demisia Guvernului Boc care nu mai are nici suport în Parlament, nici la CCR, iar panica strânită de Guvernul Boc prin aceste măsuri neconstituţionale riscă să ducă România dincolo de prăpastie în care se află în acest moment. Am de gând să mă întâlnesc în aceste zile cu colegii din PSD şi dacă nu există niciun fel de reacţie normală sau raţională din partea PDL sau a preşedintelui Băsescu, iau în calcul luni să introducem o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului actual, fiindcă trebuie să folosim orice armă ca să scăpăm românia de acest flagel care este Guvernul Boc", a declarat Victor Ponta.

Liderul social-democrat a evitat să dea un prognostic cu privire la şansele de reuşită ale unei noi moţiuni de cenzură, apreciind doar că "suntem dincolo de limita suportabilităţii".

"Soluţiile propuse de Guvernul Boc nu vor face decât să adâncească criza economică şi socială şi este de datoria preşedintelui Băsescu care a susţinut acest Guvern, dar şi a opoziţiei să scăpăm România de acest guvern. orice soluţie este mai bună acum decât păstrarea guvernului actual", a mai afirmat Ponta, cerând totodată şi o regândire a acordului României cu FMI.

În schimb, liderul PSD nu a dorit să explice ce se va întâmpla dacă Guvernul Boc ar cădea. "Vreau să ieşim din schemele tipce, aranjamente, calcule parlamentare. Suntem într-o criză atât de gravă, şansa de a ieşi din această criză cu Guvernul Boc este zero şi cred că trebuie să facem tot ce ţine de noi în Parlament să scăpăm de el. Orice alt guvern va avea mai multă credibilitate şi mai mult sprijin pentru a opri criza din România. Dacă avem şanse să îi dăm jos săptămâna viitoare, o vom face, dacă nu vom încerca în toamnă, dar atunci situaţia va fi şi mai gravă", a susţinut Ponta.

"Nu e doar o bătălie între PSD şi Băsescu şi Boc, ci e o bătălie între Băsescu-Boc şi restul României. Oferta PSD-ului nu poate fi decât o guvernare PSD cu un program de guvernare social-democrat. Orice alt guvern în acest moment ar avea mai mare credibilitate decât guvernul Boc. Nu pot să îl forţez pe domnul Băsescu să facă ce nominalizare vrem noi", şi-a justificat Ponta poziţia cu privire la viitorul guvern.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta motiune
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close