Ponta: Geoană va candida la Senat, susţinut de USL, pe locurile PSD. Deocamdată nu are voie să revină în partid

de Antena3.ro    |    25 Sep 2012   •   19:15
Ponta: Geoană va candida la Senat, susţinut de USL, pe locurile PSD. Deocamdată nu are voie să revină în partid Foto: Mediafax

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că Mircea Geoană va candida la alegerile parlamentare pentru un post de senator pe locurile PSD, fiind susţinut de USL, informează Mediafax.
   
"Eu cred că Mircea Geoană va candida susţinut de USL şi din locurile PSD. Eu îl susţin pe domnia sa pentru a candida pentru un post de senator", a spus Ponta, care a arătat că în acest moment, din punct de vedere statutar, Geoană nu este membru PSD.
   
Întrebat dacă Geoană se va întoarce în PSD, Ponta  spus că deocamdată acesta nu are voie să revină în partid, conform prevederilor statutare.
 
Senatorul independent Mircea Geoană declara, în august, într-un interviu, că el nu a plecat niciodată din PSD şi că se consideră în continuare un social-democrat, arătând că va candida pentru un nou mandat la Senat în acelaşi colegiu.
   
El a fost exclus, cu scandal, din PSD în 2011, după ce a pierdut cursa pentru Preşedinţie în 2009 şi după ce a fost înlocuit de la şefia partidului de către Victor Ponta.
   
De asemenea, Geoană a fost înlocuit de la şefia Senatului, în urma unei propuneri din partea PSD.
   
După ce Geoană a susţinut în Parlament demiterea Cabinetului Ungureanu şi învestirea Cabinetului Ponta, precum şi suspendarea preşedintelui Băsescu, relaţiile dintre el şi PSD par a se fi normalizat.


Parteneri
x close