Antena 3 CNN Politică Ponta: Guvernul nu păsuieşte privatizarea CFR Marfă, aşteptăm aviz de la Consiliul Concurenţei

Ponta: Guvernul nu păsuieşte privatizarea CFR Marfă, aşteptăm aviz de la Consiliul Concurenţei

Ponta: Guvernul nu păsuieşte privatizarea CFR Marfă, aşteptăm aviz de la Consiliul Concurenţei
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    10 Oct 2013   •   14:50

CFR Marfă aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei ca să poată fi privatizată. Preluarea companiei de către GFR se va face în momentul în care se va obţine avizul, chiar dacă firma câştigătoare a plătit garanţia şi avansul, spune premierul Victor Ponta

 
Guvernul nu păsuieşte privatizare CFR Marfă, a spus, joi, premierul Victor Ponta, însă nu a venit deocamdată avizul de la Consiliul Concurenţei, a adăugat social-democratul.
 
"Nu păsuieşte Guvernul privatizarea CFR Marfă", a spus premierul atunci când a fost întrebat de privatizarea companiei.
 
"Cel care a câştigat şi-a îndeplinit toate obligaţiile, a plătit 10 milioane de euro garanţii şi 20 milioane avansul. Nu avem încă avizul de la Consiliul Concurenţei, ca să putem sau nu să dăm compania. Este în funcţie de problemele juridice", a spus şeful Guvernului.
 
Privatizarea CFR Marfă trebuie finalizată la începutul săptămânii viitoare. Grupul Feroviar Român trebuie să plătească până luni 170 de milioane de euro, pentru pachetul de 51% dintre acţiuni. 
 
În ciuda faptului că Ministerul Transporturilor pregătise o Hotărâre de Guvern prin care să se amâne termenul de privatizare pentru luna decembrie, actul normativ nici măcar nu a mai fost pus în discuţie în cadrul şedinţei Executivului de ieri. 
 
Victor Ponta spune că până nu va primi aviz de la Consiliul Concurenţei, privatizarea nu poate fi făcută. 
 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close