Ponta: Guvernul Ungureanu a încercat să numească persoane şi să emită bani după demitere

de L.D.    |    07 Mai 2012   •   20:53
Ponta: Guvernul Ungureanu a încercat să numească persoane şi să emită bani după demitere foto: Antena3

Premierul Victor Ponta a acuzat, luni seara, Guvernul Ungureanu că a numit persoane şi a încercat să transfere fonduri bugetare după ce a pierdut încrederea Parlamentului, prin votarea moţiunii de cenzură, situaţie pe care a caracterizat-o drept anormală.
   
"Am constatat cu neplăcere că, după demitere, Guvernul Ungureanu a încercat să dea bani, a numit persoane, iar această situaţie este anormală", a spus Ponta. El a arătat că va verifica situaţia.
   
În ultimele zile, premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu a semnat o serie de decizii de numire, precum cea prin care actualul preşedinte de la Oficiul Român pentru Adopţii (ORA), Bogdan Panait, este numit pentru un nou mandat, de cinci ani, la conducerea instituţiei şi cea pentru numirea secretarului de stat în Ministerul Finanţelor Dragoş Doroş drept responsabil naţional cu autorizarea finanţării Phare, Facilitatea de tranziţie şi SAPARD.
   
În acelaşi timp, agenda pregătită pentru şedinţa de miercuri a Guvernului demis a inclus un proiect de hotărâre prin care primăriilor li se acordau fonduri din sume defalcate din TVA pentru finanţarea Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural, act normativ amânat de la o şedinţă din aprilie, precum şi un proiect prin care erau alocate peste 33 milioane lei pentru construcţia şi repararea de biserici.
   
Reprezentanţii Guvernului au anunţat că aceste două proiecte nu au mai fost în final aprobate, informează Mediafax.

ExitPOLL
Parteneri
x close