Antena 3 CNN Politică Ponta îi avertizează pe miniştri că vor fi demişi dacă nu respectă angajamentele din acordul cu FMI

Ponta îi avertizează pe miniştri că vor fi demişi dacă nu respectă angajamentele din acordul cu FMI

Ponta îi avertizează pe miniştri că vor fi demişi dacă nu respectă angajamentele din acordul cu FMI
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Iul 2012   •   14:15

Premierul Victor Ponta i-a atenţionat, miercuri, pe miniştri că nu va ezita să-i înlocuiască din funcţie, în cazul în care nu-şi îndeplinesc sarcinile asumate în acordul cu instituţiile financiare internaţionale, FMI, Comisia Europeană şi BM.

"Miniştrii care nu pot să-şi îndeplinească aceste sarcini nu voi ezita să-i înlocuiesc pentru că este esenţial pentru România acest semnal de predictibilitate şi de stabilitate. (...) Toţi miniştrii care aveţi obligaţii răspundeţi 24 de ore din 24 la solicitările vicepremierului. Domnia sa ne va informa zilnic, dacă este cazul, asupra eventualelor restanţe şi vă cer tuturor să luaţi măsuri pentru a nu exista asemenea restanţe, iar pe 25-26 (iulie - n.r.) când ne vom întâlni cu delegaţia instituţiilor financiare internaţionale trebuie să avem 99,9% din obligaţii îndeplinite. Este esenţial acest lucru pentru a păstra stabilitatea economică şi pentru a ne păstra ratingurile de ţară şi aprecierile internţionale", le-a spus Ponta membrilor Cabinetului, informează Agerpres.

El a anunţat că, în cadrul şedinţei de miercuri, ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, va prezenta stadiul îndeplinirii obligaţiilor asumate de România în acordul cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Premierul a adăugat că respectarea angajamentelor cu FMI şi CE este esenţială pentru a păstra stabilitatea eocnomică şi rating-urile de ţară.







×
Subiecte în articol: Victor Ponta demiteri ministri
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close