Antena 3 CNN Politică Ponta îi cere lui Băsescu, în baza Legii 544, stenogramele discuţiilor de la Cotroceni din 6 februarie

Ponta îi cere lui Băsescu, în baza Legii 544, stenogramele discuţiilor de la Cotroceni din 6 februarie

Ponta îi cere lui Băsescu, în baza Legii 544, stenogramele discuţiilor de la Cotroceni din 6 februarie
Sursa foto: Foto: puterea.ro
22 Mar 2012   •   13:02

Liderul PSD Victor Ponta îi solicită preşedintelui Traian Băsescu, în baza Legii 544, copii ale tuturor stenogramelor consultărilor de la Cotroceni, din 6 februarie, precizând că, în condiţiile unui refuz de a răspunde cererii în termenul legal, îşi rezervă dreptul de a se adresa instanţei, informează Mediafax.

In baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, Ponta îi cere lui Băsescu să publice copii ale tuturor stenogramelor consultărilor de la Cotroceni, din data de 6 februarie, se arată într-un comunicat al PSD.
   
"Având în vedere controversele generate de declaraţiile dumneavoastră privind propunerea pe care mi-aţi fi făcut-o de a prelua funcţia de prim-ministru, consider că este corect, moral, necesar şi de interes public ca stenogramele discuţiilor cu toate formaţiunile politice prezente la Cotroceni să poată fi consultate de toţi cei interesaţi", spune Ponta, potrivit comunicatului.
   
Conform sursei citate, Victor Ponta consideră că şeful statului are datoria de a fi pe deplin transparent şi de a-i pune la dispoziţie informaţii în legătură cu discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni.
   
"În calitate de cetăţean român, consider că am dreptul de a fi informat în legătură cu discuţiile pe care le-aţi avut cu reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare prezente la Cotroceni, cu atât mai mult cu cât, conform declaraţiilor dumneavostră recente, ele m-ar viza în mod direct", adaugă Ponta.
   
Preşedintele PSD precizează că face această solicitare nu din postura de lider politic, ci din cea de cetăţean şi susţine că îşi rezervă dreptul de a se adresa instanţei de judecată dacă Traian Băsescu va refuza să răspundă solicitării în termenul legal.
   
"Doresc să precizez că, în condiţiile unui refuz din partea dumneavostră de a răspunde acestei solicitări în termenul legal, îmi rezerv dreptul de a mă adresa instanţei de judecată, conform legii", menţionează Ponta, conform conform comunicatului.
   
Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că va solicita publicarea tuturor stenogramelor de la consultările preşedintelui Traian Băsescu cu partidele politice, declarându-se convins că şeful statului nu i-a menţionat numele ca propunere pentru funcţia de premier.
   
Ponta a amintit că, la o oră şi jumătate după întrevederea USL cu preşedintele, Mihai Răzvan Ungureanu era deja la Cotroceni.
   
El a menţionat, referindu-se la propunerea preşedintelui privind postul de premier, că "a fost o chestie neserioasă şi e în continuare o chestie absolut neserioasă din partea preşedintelui", motiv pentru care nici nu l-a "băgat în seamă".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta stenograme
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close