Antena 3 CNN Politică Ponta îi dă replica lui Băsescu. Cum răspunde premierul la propunerea președintelui

Ponta îi dă replica lui Băsescu. Cum răspunde premierul la propunerea președintelui

Ponta îi dă replica lui Băsescu. Cum răspunde premierul la propunerea președintelui
23 Oct 2012   •   17:04

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui Băsescu de a fi prezent în decembrie la Oslo, la decernarea premiului Nobel pentru pace acordat Uniunii Europene, că preferă ca la data respectivă să primească un alt premiu, şi anume din partea românilor, scrie Mediafax.

"Mă bucură preocupările domnului preşedinte, dar eu am alte preocupări. De aceea am vorbit de un lucru foarte serios, şi anume de sumele alocate României în 2014-2020, când domnul preşedinte Băsescu, probabil, va fi la pensie, nu ? În 2014. Ori eu nu am de gând să mă pensionez în 2014. Sunt responsabil în faţa românilor probabil cel puţin până în 2016. În rest, dacă mă întrebaţi de 10 decembrie (a doua zi după alegerile parlamentare-n.r.), nu vă ascund faptul că îmi doresc un alt premiu, din partea românilor", a spus Ponta.

Preşedintele Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că este posibil să îl delege pe premierul Ponta la ceremonia de la Oslo pentru ridicarea de către UE a Premiului Nobel pentru pace, eveniment la care au fost invitaţi şefii de state sau guverne din UE de către preşedintele Consililui European.

Întrebat de jurnalişti dacă va merge la Oslo la ridicarea Premiului Nobel pentru pace, primit de UE, eveniment la care au fost invitaţi de către preşedintele Consiliului European şefii de stat şi de guvern din UE, Băsescu a răspuns, râzând: "Vreţi să mă împoponez cu un titlu pe care...? Ce am făcut eu pentru a obţine acest titlu? Cred că îl deleg pe domnul Ponta".

×
Parteneri
"Apă mare cum n-am mai văzut!". Potop în zeci de localităţi din vest
x close