Antena 3 CNN Politică Ponta îi răspunde lui Antonescu: Premierul nu exclude un schimb de ministere cu PNL

Ponta îi răspunde lui Antonescu: Premierul nu exclude un schimb de ministere cu PNL

Ponta îi răspunde lui Antonescu: Premierul nu exclude un schimb de ministere cu PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Apr 2013   •   21:38

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu a discutat cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre posibilitatea ca liberalii să renunţe la portofoliul Ministerului de Justiţie în schimbul unui alt minister, însă nu exclude astfel de schimbări.

Totodată, şeful Guvernului a asigurat, la RTV, că numirea procurorului general şi a şefului DNA nu va conduce la despărţirea PSD şi PNL în cadrul Uniunii Social-Liberale, potrivit Mediafax.

"Nu am discutat, dar nici nu e deloc exclus, pentru că, până la urmă, între Guvernul de anul trecut şi cel de după 9 decembrie au fost portofolii care erau la PSD şi au trecut la PNL şi invers. Până la urmă, e o problemă de decizie a mea, ca prim-ministru, şi de decizie a domnului Antonescu, ca şi copreşedinte al USL, deci nu exclud niciun fel de posibilitate în acest sens, însă nu am discutat în mod concret. La nivel teoretic, întotdeauna e posibil pentru că este un guvern politic", a spus Ponta.

El a precizat însă din nou că nu va formula propuneri pentru conducerea Parchetului General şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) decât dacă are "certitudinea de la CSM şi preşedinte" că aceste propuneri sunt acceptabile.

Ponta a arătat totodată că preşedintele Traian Băsescu a decis să-i respingă, în luna ianuarie, numirile lui Tiberiu-Mihail Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, trimise la acel moment de ministrul Justiţiei Mona Pivniceru, din cauza procedurii, nu a numirilor propriu-zise, astfel că nu exclude varianta de a-l propune din nou pe unul dintre aceştia.

Premierul Ponta a asigurat în acelaşi timp că numirea procurorului general şi a şefului DNA nu va conduce la despărţirea PSD şi PNL în cadrul Uniunii Social-Liberale.

Premierul a declarat anterior că va face nominalizările pentru conducerea Parchetului General şi a DNA după ce va discuta cu CSM şi cu preşedintele Traian Băsescu, el arătând că nu va face nominalizări care ar putea fi ulterior respinse de CSM sau de şeful statului.

Premierul Ponta, ministrul interimar al Justiţiei, nu exclude varianta ca fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi să fie numită la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adăugând că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă această persoană, considerată "omul lui Băsescu", va fi numită la DNA.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.

Informaţia că premierul Victor Ponta ar numi-o pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA a stârnit reacţii în PNL. Ce face PNL, dacă Ponta o numeşte pe Kovesi la şefia DNA? Vezi răspunsul lui Antonescu

Citeşte şi Radu Tudor explică diferenţele dintre Frunzăverde - Stănişoară şi Kovesi: "Dacă premierul înţelege, e bine. Dacă nu..."







×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close