Antena 3 CNN Politică Ponta îl acuză pe Blaga că a încălcat protocolul de a nu-i ataca pe candidaţii la preşedinţie

Ponta îl acuză pe Blaga că a încălcat protocolul de a nu-i ataca pe candidaţii la preşedinţie

Ponta îl acuză pe Blaga că a încălcat protocolul de a nu-i ataca pe candidaţii la preşedinţie
Sursa foto: victor ponta
11 Mai 2009   •   13:54

Partidele aflate la alianţa la putere au intrat în campania pentru europarlamentare cu scandaluri. Astfel, Victor Ponta îl acuză pe colegul de guvern, Vasile Blaga că a încălcat acordul tacit ce prevede ca membrii guvernului să nu atace candidaţii la preşedinţie ai celuialt partid.
"A existat şi există un acord între miniştri PSD şi PD-L ai Cabinetului de a nu ataca candidatul la prezidenţiale al celuilalt partid. Marian Sârbu, Dan Nica, eu, toţi ceilalţi nu comentăm public activitatea domnului Traian Băsescu. Acelaşi angajament a existat şi din partea domnului Blaga, a domnului Berceanu, a celorlalţi domni, în legătură cu candidatul nostru. Dacă domnul Blaga nu l-a respectat, este responsabilitatea dânsului", a afirmat Victor Ponta, citat de Ziua.
În plus, ministrul pentru Relaţia cu parlamentul a menţionat că ultimul raport favorbil pe justiţie a fost în decembrie 2004, iar criticile democrat-liberalilor la adresa colegilor de coaliţie pe acest subiect sunt neavenit. În acest sens i-a recomandat lui Vasile Blaga să discute cu Monica Macovei.

"Cred că nu nouă ar trebui să ne adreseze întrebările referitoare la justiţie. O avea ieri, pe scenă pe doamna Monica Macovei şi cred că acolo trebuiau îndreptate toate nedumeririle legate de justiţie, în ultimii cinci ani?.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a afirmat sâmbătă că preşedintele PSD, Mircea Geoană, va "plăti pierderea alegerilor" prezidenţiale, susţinând că PSD îl va "rejecta", şi că, fără Geoană, coaliţia PDL - PSD va rezista, scrie Newsin.

"Părerea mea este că va rezista, fără domnul Geoană, dar va rezista. Nu cred că domnul Geoană nu va plăti pierderea alegerilor. Ni-l dorim din tot sufletul ca şi candidat al PSD la viitoarele alegeri prezidenţiale. Dorim PSD cu noi în coaliţie în continuare din toamnă. Ce va face PSD cu Mircea Geoană, şi e clar ce va face - îl vor rejecta, cum văd că le stă în caracter să îşi dea afară oamenii, în fiecare săptămână câte unul", a afirmat Vasile Blaga.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close