Antena 3 CNN Politică Ponta: Începem procedura de suspendarea a lui Băsescu, dacă promulgă Legea pensiilor (VIDEO)

Ponta: Începem procedura de suspendarea a lui Băsescu, dacă promulgă Legea pensiilor (VIDEO)

Ponta: Începem procedura de suspendarea a lui Băsescu, dacă promulgă Legea pensiilor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   12:23

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor în forma adoptată de Roberta Anastase, va demara procedura de suspendare a şefului statului din această funcţie.

"Dacă Traian Băsescu va promugla Legea pensiilor, adoptată prin fraudă de Roberta Anastase, le voi solicita parlamentarilor PSD, PNL, PC, UDMR şi minorităţilor naţionale începerea procedurii de suspendare a preşedintelui din funcţie", a anunţat Victor Ponta.

Liderul PSD susţine că, prin promulgarea acestui act normativ, preşedintele Băsescu nu va face altceva decât să legitimeze frauda care s-a produs în Parlament.

Victor Ponta a mai precizat că va declanşa procedura de suspendare în aceeaşi zi în care preşedintele va promulga această Lege, întrucât în acel moment vor fi întrunite toate condiţiile pentru o asemenea acţiune.

"Să dea Dumnezeu, ca de data asta să scăpăm de el", a conchis liderul social-democrat.

Băsescu: Suspiciunea nu e un motiv să nu promulg o lege

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu are motive să nu promulge Legea pensiilor, întrucât nu se poate pronunţa pe procedura parlamentară.

"Suspiciunea nu e un motiv pentru care preşedintele nu promulgă o lege. Eu nu mă pot pronunţa pe procedura parlamentară. Dacă domnul Ponta ar fi fost matur se adresa comisiei de imunităţi ale Parlamentului. Dacă aş interveni în treburile Parlamentului, a doua zi ar spune că dictatorul de la Cotroceni s-a băgat în proceduri parlamentare", a spus Băsescu, al postul B1Tv.

Şeful statului a adăugat că trecere Legii pensiilor ereprezintă o condiţie pentru a primi următoarea tranşă de la FMI.

"PDL probabil a avut şi această motivaţie, dacă nu mă înşel, pe 26 e bordul FMI, iar trecerea Legii pensiilor e condiţie de tranşă. Cred că şi acest lucru a determinat PDL să voteze împotriva reluării votului. Cred că a mai fost o explicaţie: nu au vrut să creeze un precedent, aşa orice lege se votează, iese un politician şi ţipă la televizor să se repete votul că s-a fraudat şi aşa revotăm", a mai spus Băsescu.

Scandalul adoptării Legii pensiilor

Scandalul pe marginea votului final dat pe Legea pensiilor a izbucnit săptămâna trecută, în Parlament. După o şedinţă de 10 ore, Roberta Anastase a anunţat că în sală erau 170 de deputaţi, când în realitate erau doar 80, aşa că Legea pensiilor a fost adoptată.

În urmă cu două zile, Roberta Anastase şi Victor Ponta au avut o discuţie extrem de aprinsă în Parlament pe baza Legii pensiilor, discuţie care s-a încheiat cu o plângere penală din partea ambelor părţi: una pentru fraudare a votului în plen, iar alta pentru vot în absenţă.

Ieri seară, preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în cadrul unei emisiuni televizate, despre o presupusă înţelegere dintre PSD şi PDL, cu privire la ieşirea din sală a social democraţilor în momentul votării Legii pensiilor. Şeful statului a ţinut să confirme că ar fi existat o înţelegere între cele două partide, de care ar fi ştiut de la bun început şi Victor Ponta. În replică, liderul PSD susţine că şeful statului se comportă ca un om disperat.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta suspendare
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close